sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Linnut

Vilkaisin tilastoja; suosituin teksti on Susi?, kakkosena Jänes ja kolmosena Mäyrä. Eläimet rulettaa.

Pääsiäinen alkoi ihan mukavasti, mutta ei tää sit ollukaan sen kummempi. Olis se kyllä voinu olla kauheampikin, että en valita. Paitsi sitä, että mies on vaan kuvannu, eikä oo mua huomioinu ollenkaan. Lidlissä oli kukkahyllyn yläpuolella teksti "Anna kukkia elämäsi naiselle!" ja se oli melkein tyhjä, ja mulle tuli sellanen itsesäälifiilis, että "kaikki kukat on menny jonkun elämän naiselle, ja mie en oo kenenkään elämän nainen kun en ees suklaamunaa saa" :)

Ei sillä että olisin niin kovin halunnut suklaamunaa, mutta huomio joskus olis ihan kivaa. Sellanen anomatta tuleva positiivinen huomio. Ei sellanen "siirrytkö vähän, että saan nämä kaljat sinne" -tyyppinen, tai "olisinhan minä tuonut sulle suklaamunan, jos olisit sanonut että haluat".  Te kaikki naiset tiedätte kyllä, mitä tarkoitan. Ja jos joku mies tätä lukee ja asian ymmärtää, niin hänelle sanon, että olet rariteetti. Mutta tää on tätä, ja itsepä olen äijäni tahtonut.

Käytiin tänään anoppilassa syömässä hyvää ruokaa, ja mämmiäkin sain jälkkäriksi. Oma mämmi on jo syöty :) Mieskin söi ja joi kahvit ja muun ajan kökötti ulkona kuvaamassa lintulaudalla käyviä vieraita. Useamman tunnin. Saihan se monta hyvää kuvaa, mutta olihan se nyt vähän pöljä vierailu, ku mie sitten yksin koitin siellä jutella ja kuulumisia vaihtaa. Kotiin kun päästiin, niin se on istunut tuossa muokkailemassa kuvia ja laittelemassa niitä nettiin. Ja juomassa kaljaa. Mutta en valita. Ai mitä, valitan koko ajan, vai? Ei pidä paikkaansa! En valita! Vois olla huonomminkin.

Olen muuten huomannut monien julkisuudessa puhuvien henkilöiden käyttävän juuri tällasta tekniikkaa, että esim. moittii toisia kehäpäätelmien teosta ja tekee itse niitä täyttä häkää samassa puheessa, tai että sanoo ettei paheksu, ja paheksuu sitten oikein urakalla. Mutta se ei ole paheksuntaa, koska sanoo että en paheksu. Vihaa ja halveksii puheessaan, mutta samaan hengenvetoon kieltää vihaavansa tai halveksivansa. Minäkin siis valitan ja ruikutan, mutta se ei ole valittamista ja ruikuttamista, koska sanon etten valita ja ruikuta. Ha.

Ripustin tänään ne uudet linnunpöntöt. Ostin taannoin Prismasta, kun oli tarjouksessa 2 pönttöä jotain 13 euroa. Ei niitä avaamaan pysty ja reiän ympärilläkin on vain muovia, että oravaa tai tikkaa ne ei paljoa pidättele, mutta onpahan pöntöt. Heti oli sinitiainen tutkimassa toista. Toinen onkin vähän kauempana. Yhtä vanhaa, kenollaan ollutta pönttöä siirsin parempaan paikkaan ja se sienipönttö, jota oon koittanu kuivatella, olikin pudonnut hankeen ja taas märkä. Vein oikein varastoon sisälle kuivumaan, ehkä kokeilen jossain vaiheessa ripustaa senkin. Sitten olis kymmenen pönttöä tässä mejän tontilla. Mies muuten laittoi ripustusruuvit uusiin pönttöihin, ihan ite tarjoutui, ihan ite oli huomannu niiden tarpeenkin :)

Olisin laittanu kuvan, mutta mies ei antanu mun mennä lataan omia kuvia tuohon koneelle, itsekkäästi haluaa vaan ite siinä olla. Niinku siinä nyt montaa minuuttia olis menny. "Kohta" se sano melkein 15 minuuttia sitten. Pitäköön tunkkinsa. Ylempi kuva on puhelimesta, messengerin kameraan napattu.

Ilmiannoin omat pönttöni Miljoona linnunpönttöä -kampanjaankin. Joko teidän pöntöt on siellä? Vielä ei olla puolessavälissäkään, ja linnut jo pesää tekee... ainakin anoppilassa näky jotain heiniä roikkuvan yhden pöntön suuaukosta, ja hetken päästä ne oli hävinneet, että joku siellä sisusti. Tai siivos. Töyhtö-, kuusi- ja pyrstötiaisia näkyi, mitä meillä vähemmän on. Hömöjäkään meillä ei ole paljoa, mutta ei niitä montaa ollu tuollakaan. Oli silti. Ja ainakin kaksi mustarastasta.

Taidan viedä koirat pienelle iltakävelylle.


19 kommenttia:

 1. Olen kerännyt meidän pönttöjä määrät ja sijainnit ja tarkoitus on viedä ne tuonne rekisteriin. Mutta kun niitä on 21.

  Tuliaisia saan minäkin, jos huomaan pyytää. Jos kysyn mieheltä kun tulee kaupungista, että toitko tuliaisia. Ethän sinä pyytänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten niin "mutta"?
   Hyvä että rekisteröit, kun teillä on niin montakin :)

   Poista
  2. Mutta tarkoitta, että kun niitä on niin paljon, en ole saanut vielä asiaa tehtyä:)

   Poista
  3. Ok :) se on kyllä yhtä vaivaton toimi oli pönttöjä sitten 10 tai 99. En kyllä oikein usko, että tällä vauhdilla saa miljoonaa pönttöä kasaan...

   Poista
  4. No nyt kävin rekisteröimässä meidän pöntöt ja vastaus tulikin näin:

   'Olet Pönttökeisari
   Onneksi olkoon, olet Pönttökeisari, todellinen luontoihminen! Jokaisessa pöntössäsi saattaa kesällä kuoriutua jopa kymmenen poikasta. Olet aito apu metsien pesäkolopulaan'.

   Poista
  5. Vau! Mie olin vaan joku tirehtööri :)

   Poista
 2. Meillä olis huomenna luonto ry:n kans pönttötalkoot mutta taitaa jäädä multa väliin. Tänään käytiin laavulla ja mulla tuli eräjormakiintiö täyteen ;-) Ja sosiaalisuuskiintiö, kun siellä olikin muitakin ihmisiä (apua!!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaivaannuttavaa olla vieraiden ihmisten kanssa, jos haluais vaan rauhoittua ja olla itekseen "luonnon helmassa"...

   Poista
 3. En ole mikään rariteetti mutta totuus on se että jos toista rakastaa ja haluaa että rakkaus säilyy hengissä, niin silloin se pitää myös osoittaa - mieluummin joka päivä vaikka edes pienellä pusulla tai sanoin, ihan sillä ettei koskaan voi tietää mitä kulman takana on. Jokainen hetki kun voi olla se viimeinen.

  Ja varmastikin tiedät tämän mutta minä ♥ sinua. Vaikka en lähettänyt kukkia tai ostanut pääsiäismunaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas rariteetti.
   Kaikessa elämisessä pitäs aina muistaa se, että kulman takana voi olla mitä vain. Se tekee pikkuasiat turhanaikaisiksi. Ja toisaalta onhan sitä joskus päästeltäväkin. Ja valitettava. Sekin tekee hyvää toisinaan :)

   Poista
 4. Sanominenkin riittää Paimen ♡
  Mistähän se johtuu,että hurjan moni mies on tuollainen? Jäin miettimään,että onko sillä kumminkin jotain tekemistä evoluution kanssa? Joku juttu,mitä me naiset ei tajuta?
  Surullisena oon tässä omaa poikaa seurannut, on totisesti juuri se "kerron sitten jos tilanne muuttuu" -tyyppi. Voi kun voisi ravistella ja vähän opettaa.. Vaan kantapää sen kai aikanaan tekee.
  Ootko koittanut,mitä tapahtuu jos itse alat oikein yltiöromanttiseksi? Sillai "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan"-tyyliin? Ihmiskokeita :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä metsä on semmoinen luminen metsä, johon huuto uppoaa ja sammuu. Ja mun pointti tässä oli just se, että joskus olis kiva saada jotain anomatta sitä omalla käytöksellä. On aika rankkaa huomata, että se rakkain ihminen ei välitä eikä huomaa. Että on kahdessakymmenessä vuodessa muuttunut niin epäviehättäväksi ja tylsäksi ja itsestäänselväksi. Ja se taas aiheuttaa minussa sitä "metsä vastaa" -efektiä ja etääntyminen on itseään ruokkiva kierre. Joskus vielä tulee se aika, etten jaksa sitä katkaistakaan. Kierrettä.

   Poista
  2. Totta, näinkin sen hyvin voi ajatella. Kovin tuttua liiton ajoilta..

   Poista
  3. Edellisen jälkeen otin asiakseni hieman puhua asiasta, toivottavasti siitä oli jotain hyötyä :) ainakin häipyi taas kuvaamaan.

   Poista
 5. Kukat. Olen muutaman kerran ostanut niitä itselle kun mies ei ole tajunnut. Sitten laittanut niitä maljakkoon vähän huuli rullalla tyyliin: 'kato nyt, et tajunnut'. Joillekkin miehille se on suuri kynnys: kukkien osto! Eksältä sain mukia ja muuta sälää, mutta en IKINÄ kukkia. Nykyinen tuli kerran pyytämään anteeksi keräämänsä kukkakimpun kanssa ja oli niin outo yhdistelmä ovella , että koko homma meni nauruksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten suloista! Itse kerätyt kukat...

   Poista
 6. Ai sori, piti jatkaa linnunpöntöistä. Ihmettelyn aihe miehelle kun kävimme Suomessa. 'Mikä toi rakennus tuolla puussa on?'. Meni hetki ennenkuin sisareni kanssa ymmärrettiin, mistä puhuu. 'Ai siis täällä tehdään linnuille koteja ja ne sitten ymmärtää, että ne on niille?! Aika hauskaa, hyvä idea'. En ole Espanjassa tähän törmännyt, kai niitä on,mutta en ole vielä bongannut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tässä taas yksi erikoisuus, mikä ei ole ollenkaan itsestäänselvä asia kaikille! Ilmeisesti Espanjassa ei pesi kovin moni kolopesijä, joka tarttis pöntön...

   Poista