sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Huoli

Onko kukaan kuullut Oudosta Paimenesta mitään? Siitä on nyt kuukausi, kun kirjoitti menevänsä magneettikuvaukseen, lupasi palata vaan ei ole näkynyt. Huolettaa sikana. Vaikkei mulle kuulukaan. Ollaanhan tässä vähän niinkuin yhtä blogiperhettä...

Eilen kävin kiertämässä kirpputorin, siellä ei ollu niin mitään. Ainoa saaliini oli valkoista metrivetoketjua pussillinen, vetimiä muutama mukana. Jos sais joskus tehtyä niitä koirien haalareita ja laitettua niihin just sopivan mittaisen vetskarin, vaikkakin valkoisen. Ja taas yksi mukava pikku kahvila oli lopettanut. Kiinteistö on ison kauppakeskuksen vieressä, ja siellä ei ole enää kirppiksen lisäksi kuin yksi myymälä, muut on lähteneet. Pienessä kaupungissa ei tahdo riittää putiikinpitäjiä (lähinnä asiakkaita niille) niin paljon, kuin olisi liiketilaa. Sitä on tuossa lähikaupungissa ihan liikaa.

Sitten sain isännän houkuteltua "viemään mut ulos syömään" :) Munhan se piti taas ehdottaa, mutta kun se oli nälkäinen, niin oli helppo puhua ympäri. Sushia ja nigiriä... niillä vaan on niin hurja menekki, etten ehtiny saada mieleisiäni montakaan. Pitäs aina haalia niitä sitten puoli lautasellista, kun niitä sattuu olemaan... niin ne muutkin tekee, ja sitten on tarjoiluvati tyhjä eikä toisille riitä. Muut ruuat seisovassa pöydässä ei ollu tällä kertaa niin herkullisia.

Lämmitin temppuili taas, ja mun tarkkaamattomuuden johdosta tuli kamalasti pahaa käryä kämppään. Tuuletin raivoisasti, ja kun seisoin ulko-ovella raitista ilmaa hengittämässä, huomasin linnunruoka-automaatin alla tällaisen kolon:
Siis tuossa kuvan keskellä. Ja siinä sitä katsoessani sieltä nousi myyrän pää. Katteli vähän aikaa ja sujahti tuollaista onkalonpuolikasta pitkin vasemmalle häviten näkyvistä. Niitä mellastaa tässä mejän pihalla nykyään kirkkaassa päivänvalossakin, juoksentelevat pitkin hankea ihan surutta. Ja missä on pöllöt ja kissat ja varpushaukat ja ketut ja kuka niitä nyt syökään??!! Viime syksynä vielä laittelin niitä kukkasipuleitakin maahan huolella ja rakkaudella, voi olla että on turha odotella mitään nousevaksi.

Kävin mie eilen Prismassakin, löytyi laarillinen -70% toppasaappaita (markka-aikana halvimmat toppasaappaat maksoi pari kymppiä, nykyään ei halpojakaan saa 20 eurolla!) ja poimin sieltä mukaani korkealaitaiset, ruskeanpunaiset uudet kengät. Mullahan on ulkoilukenkinä muuten ihan hyvät pitkävartiset, mutta niiden nauhanrei'istä tai jostain menee lumi sisälle. Huonosti suunnitellut! Ja on ne jo aika rähjäiset muutenkin. Mutta nyt mulla on asialliset kaupunkitalvikengät ja lenkilläkäyntikengät, yhteensä maksanu vähän yli kolme kymppiä kun normaalihinnoilla olis maksanu liki satasen. Oon nyt varsinkin loskakeleillä käyttänyt tyttären vanhoja loskareita, joita se on kai käyttäny jo ala-asteella, koska niihin on kirjoitettu sen nimi :) hyvin pärjäsin niillä Saarijärven jäälläkin, kun oli vettä jään päällä.

Mutta ajattelin käydä kokeilemassa, kestääkö hanki kävelemisen.

Ai niin; loppuun inhorealistinen ruma kuva!
Kasvoi esiin se kynnen vauriokohta, josta tuo veri on levinnyt. Ei se ole kuin parin millin levyinen, mutta kamera kerrankin osui tarkennuksessa melkein kohdalleen :)

10 kommenttia:

 1. Kyllä on Paimenta ollut ikävä ja huoli että onko kaikki hyvin. Toivotaan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie luulen ettei sillä ole ollu asiat ollenkaan hyvin pitkään aikaan, mutta toivotaan että se kuntoutuu ja pääsee vielä koneenkin äärelle!

   Poista
 2. Eipä ole Paimenesta kuulunut mitään. Ei vastaa s-posteihinkaan.

  Teille pitäisi saada joku nälkäinen kissa pyydystämään niitä myyriä ja vastaavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin s-postia sulle vielä Paimenen asiasta.

   Poista
  2. Kiitos.
   Kissan jäljet kyllä näkyy aika ajoin lumessa, mutta ne ei näytä nälkäisen kissan jäljiltä...

   Poista
 3. Mä laitoin sähköpostiakin paimenelle tässä ootellessa mutta ei ole vastausta kuulunut. Eli kyllä, huoli on täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei siis ole päässyt koneelle. Tai kyennyt.

   Poista
 4. Minäkin laitoin Paimenelle s- postia,että huolissaan olen, Muutama päivä sitten. Ei vastausta.

  VastaaPoista
 5. Sama täällä, Paimenesta on huoli. Hyvä/Kiitos että otit asian esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan se tavallaan ollut odotettavissa, että jotain tapahtuu - Paimen kun ei ole elänyt ihan tavallisen virtasen elämää - enkä tiedä helpottaisko se huolta yhtään, vaikka tietäis, mutta silti.
   Sekin on hyvä tietää, että huoli on kollektiivinen!

   Poista