perjantai 18. maaliskuuta 2016

Onni

Koin tänään onnenhetken.

Vein lapsen kouluun kymmeneksi, ja menomatkalla pahoitin mieleni rekan takia, kun se roiskutti aivan hillittömän kuran mun auton päälle, tuulilasikaan ei meinannu puhdistua sitten millään! Hyvä, että on ehtaa Lasolia lasinpesunesteessä. Mutta nyt on auto kyllä niin hirveän näköinen, että vaikka en ole turhantarkka auton puhtaudesta, hävettää jopa minua ajella tuon näköisellä kotterolla. Harmaa rapakuori keulan ja vasemman kyljen peittona. Pesua on pakko harkita.

Takaisin tullessa sensijaan näin kevään ensimmäisen joutsenparin! Lensivät lähekkäin tien yli ja kaarsivat luultavasti sinne lammelle, josta joskus kuvasin joutsenen liukujäljet, kun ne oli käyneet katsomassa, olisko lampi kenties sula. Ne oli niin kauniit auringonpaisteessa, kirkkaan valkoiset harmaita pilviä vasten! Karkas suusta ihan ääneen OOOIIIII ja suupielet pysyi hymyssä melkein kotiin asti. Ajattelin jo, että pakkaan koirat mukaan ja ajan sinnepäin ja käyn niiden kanssa kävellen katsomassa lammen, mutta kun katselin tien yli navakassa tuulessa vihisevää lunta, totesin ettei me tarjeta. Koirat ei ainakaan. Tarttis olla kauheasti päällä ja tuulenpitävää päällimmäisenä, ja siltikin varpaat kastuu kurassa ja tulee kylmä.

Tuuli on nimittäin kova ja kylmä, vaikkei pakkasta ole paljoakaan. Tuosta ikkunan editse menee vähän väliä hurjia lumipyörremyrskyjä ja kohina kuuluu sisälle asti.


Aamulla mie näin korppiparin - ei niin kaunis ja häikäisevä kuin joutsen, mutta  ilahduttava yhtäkaikki. Ja nämä erittäin tyydyttävän näköiset jäniksen jäljet yölläsataneessa ohuessa lumikerroksessa:
Hienosti oli pyörätietä pitkin mennyt. 

Koirat ei kyllä ymmärtäny jäniksenjäljistä paljon mitään. 

Mutta sitruunapuu on saanut ruveta kasvattaan niitä kovasti pitkin talvea lykkäämiään alkuja, ja kyllä ne nyt kasvaakin!
Aiemminhan mie nipsin kaikki pois.  Nyt on pisin roitti jo reilusti yli lampun... mutta ronttaan puuta sitten aina auringonläikästä toiseen, että saa vähän valoa muuallekin kuin tuohon pieneen osaan. 

10 kommenttia:

 1. On todella kylmä pohjoinen tuuli, oikein takatalvi.

  Oli varmasti hienoa nähdä ne joutsenet! Täällä ei ole vielä näkynyt, mutta jos se puron tekemä aukko järvessä vielä kasvaa, niin pian pitäisi ensimmäisten tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne varmasti on kohta sielläkin! Täällä ainakin tuo pieni joki oli puoliksi sula, kun eilen kävin katsomassa.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Meillä on kans ihan järkky pohjoistuuli, joten mun lenkkihimo lopahti alkuunsa. Aurinko kyllä nätisti paistaa ja houkuttelis ulos.

  Kuulin, että joutsenet olis tullu jo tännekin, mutta en oo vielä nähnyt. Pitänee mennä kurkkimaan, koska jotenkin mulle se kevät alkaa niistä joutsenista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilma näyttää lämpimämmältä kuin on :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. He, joutsenia....vastahan net lähti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne varmaan oo kaukana käyneetkään...

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Mielenkiintoista... ekaa kertaa kävin puhelimella blogissa ja vastasin kommentteihin, niin se pisti joka vastauksen kahteen kertaan...

  VastaaPoista