tiistai 21. kesäkuuta 2016

Hääpäivänä

Heräsin kärttyisenä, kun koirat tahtoi ulos ja mie olisin tahtonu nukkua seitsemältä vielä, kun taas puoli yötä valvoin. Jostain syystä heräsin keskellä yötä outoon ääneen, joka kuulosti kimakalta laululta, mutta ei sitä sitten enää kuulunut kun havahduin kuuntelemaan. Korvat tekee kepposia. Tai ehkä se oli taas miehen nenä, joka vihelsi, tai mun oma nenä. Kyllä sekin sitä tekee, etenkin jos olen oikealla kyljelläni - mun nenässä täytyy olla joku rakenteellinen poikkeavuus, kun vasemmalla kyljellä ollessa ilma kulkee hyvin ja ääneti, mutta oikealle kun käännyn, niin alkaa vihellys ja pihinä. Ja selällään ollessa taas alan kuorsata niin, että havahdun itse siihen. Jäljelle jää vain vasen kylki, ei ole ihme että olkapäätä välillä kimoilee.

Nukkumisesta kun kerran aloitin, niin jatkanpa sitten aiheesta - kaikkihan tietää sellasia unikirjoja, joissa on unenselityksiä aakkosjärjestyksessä eri aiheista. Aamu, aamutakki, aamutossu... että voi hakea selityksen, mitä tarkoittaa kun näkee aamutossusta unta. Esimerkiksi. Yhtä luotettavia siis kuin horoskooppikirjat, ja yhtä hauskoja selattavia. Joku sellainen (varmaan moni muukin) on kertonut, että kissa tarkoittaa unessa naisellisuutta, seksuaalisuutta ja mitä kaikkee. Villiä ja vapaata. Näin pari yötä takaperin unta, missä mies aikoi pettää minua (se on toistuva teema aina silloin, kun meillä ns. menee hyvin) ja ajoin tapahtumapaikalta kiukkuisesti kaasutellen pois - miehen autolla. Tien varrella lojui kuolleita kissoja, ja eläviäkin näkyi, mutta ne oli surkeita, hylättyjä, sairaita ja likaisia.

Tosin siihen varmaan vaikuttaa sekin, että kuopuksella on nyt vaihteeksi kissakuume...

Asiasta leipomiseen. Löysin taannoin hyvän ohjeen, jolla sai ihania gluteenittomia sämpyliä.
Esimerkiksi kaupassa myytävät sämpylät ja leivät on järkiään kitkeriä ja tiiviitä, nää oli ihania kuohkeita sämpyliä. Oon tehny niitä kolme satsia, ja tämä viimeisin, vaikka oli ihan sama ohje, epäonnistui surkeasti. No on ne ihan syötäviä, mutta ihme lättyjä tuli. Enkä tajua, mitä tein väärin - paitsi että käytin lähdevettä pullosta ja lisäsin vähän maitoa, kun oli se boilerin remontti just ja vedet poikki. Eilen tein kakkupohjan sillä ihastusta herättäneellä mokkapalareseptillä, jolla yleensä tulee hyvin ei-gluteenittoman oloista, kuohkeaa pohjaa - tuli tiivistä tinttaa. Mikä hitto nyt on? Enkö osaa enää leipoa sitäkään vähää, vai onko uuni rikki vai tähdet väärässä asennossa? No, uunikin vois tietysti olla rikki, kun boilerikin oli ja tiskikone piti vaihtaa ja jääkaappikin pitäs vaihtaa ja mikrokin piti ihme rätinää eilen, puski käryä ja siihen tuli mustia jälkiä. Ehkä kokeilen ompelukonetta, sekin voi olla rikki. Ja silitysrauta. Ja imuri. Mun leipomakyky nyt ainakin on.


4 kommenttia:

 1. No johan nyt, on sulla ollut vastoinkäymisiä...

  Hyvää hääpäivää joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 2. No melkoinen hääpäivä. Koneilla on taipumus hajota yhtaikaa, iso rahanmeno.

  Unista puheen olen, en ole ikinä nähnyt unta, että mies pettäisi minua. Mutta olen kyllä nähnyt muutamankin kerran unta, että itse käyn vieraissa. Kamala akka siis, kai tiesitkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie aika usein unissani muistan, että oon naimisissa, ja sekös sitten herättyä harmittaa :) ties miten hauskaa olis saanu pitää jos olis hoksannu näkevänsä unta...

   Uuni ainakin lihan paistoi tänään ihan hyvin. Panin vielä jäässäolevan köntsän foliossa muhimaan pienelle lämmölle moneksi tunniksi, näyttää ainakin ihan hyvältä. Ja tuoksuu.

   Poista