perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannus

Kuva vaan kääntyy kyljelleen, vaikka oon sen jo kaks kertaa poistanut Picasastakin ja ladannut kolmannella kerralla cropatun version. En tiedä, mikä bloggerilla patittaa tuossa, että pitää noin laittaa, mutta eiköhän asia siitä selviä; kävin jättämässä talvisaappaat sorakuopan lampeen. Ei me sinnemennessä tiedetty, että siellä oli yleisemminkin koirien uimakäytössä oleva lampi, mutta kun viisi muutakin koiraa siellä ui, niin kastelin mejänki koirat. Uimaan ne ei vapaaehtoisesti lähde, vaikka olisi kuumakin - niinkuin tänään oli pilvisyydestä huolimatta - mutta hetkeksi helpotti kastelu. Pieni vesipullo oli toki mukana, mutta iso vesi on aina parempi. Äkkiähän koirat kyllä kuivuu, kun niillä ei ole turkkia, mikä säilyttäis märkyyden. Mun housut oli paljon kauemmin märät... toinen koira kun käveli mun luo sinne lampeen ja nosti etutassut mua vasten. Mutta ei se mitään, vilvoitti mukavasti.

Grillikausikin avattiin, tosin hieman vaisusti... epäilen, että grillinlämmittäjällä oli ajatukset enempi uudessa lelussa (kamera, kuinkas muutenkaan) kuin grillin lämmityksessä. Ei oikein edes herkkusienet kypsyny, sipulista puhumattakaan. Makkaranpalani söin puolilämpimänä. En valittanu. Silti sain kuulla taas, että "pitääkö siitäKIN nyt taas suuttua" (kun kyseli miksi lähdin sisälle ja sanoin, että on tylsää seuraa semmonen, joka näpyttää vaan puhelinta ja kameraa ja mitä siinä nyt muuta olikin, mutta en kuitenkaan suuttunut ollut) ja kun kysyin, mistä muusta oon suuttunu, kun piti sanoa -kin, mutta selitystä ei ymmärtänyt kukaan ja sitten siitä ei enää saanut puhuakaan. Silleenhän sitä pärjätään, kun ei puhuta eikä selitellä. Jutellaan kamerasta ja kuvista ja kuvaamisesta. :/

Ilmatieteen laitos sanoo "...lauantaipäivän aikana olosuhteet voivat olla otolliset voimakkaiden ukkospilvien syntymiselle maan etelä- ja keskiosissa sekä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa." Mutta, yllätys yllätys: "Ennusteeseen liittyy edelleen epävarmuutta." Kuka olisi arvannut?

6 kommenttia:

 1. Eilisiltana ukkosti, mut ei tullu päälle. Vettä kylläki ropisi ihan mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli kyllä pilvet sen näköisiä, mutta ei tullu ku vähän vettä... ihmettelin, kun tänne oli eilen rajun ukonilman varoitus, mutta ei edes vesipisaraa itse ennusteessa... nyt se olikin poistettu. Ei liene helppoa olla meteorologi näinä aikoina.

   Poista
 2. Tänne annettiin eilen illaksi 'raju ukkosmyrsky' varoitus. Ei tullut, oli vaan pistävän kuuma ilma.

  Meillä ei grillattu, kun hyttysiä on hirveästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyttyset kyllä vie ilon ulkona olemisesta ja syömisestä! Jotenkin tuntui, että se hiostava kuumuus teki ne vielä normaaliakin kiukkuisemmaksi. Säälittää lapset, kun ne sinne Lappiin "joutuu".

   Poista
 3. Piti vielä sanoa, että höh sitä ukkoasi. Uusi lelu (kallis, oletan) ehtisi kyllä käyttöön myöhemminkin kuin yhdessä grillatessa. Ei silloin pidetä puhelimia tai kameroita koko ajan esillä. Kunnioitus toista kohtaan on sitä, että on läsnä silloin kun yhdessä jotain tehdään.

  Sulle halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Tämäkin asia käännettiin mun syyksi, kun _en sanonut_ asiasta... jos ihminen ei ymmärrä, että yhdessä syödessä ei pelata muuta, on ihan turha syytellä muita.

   Poista