keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Säästä ja puhelimesta

Alan oikeasti epäillä salaliittoa kohta. Meille luvattiin koko aamuksi sadetta ja kolmeksi tunniksi ukkosta - heräsin auringonpaisteeseen, vaikka piti jo ukkostaa. Satoi sitten myöhemmin hetken. Ei kuulunut ainuttakaan jyrinää, muutaku kuorma-autoista kuoppaisella tiellä. Sadetutkassa näkyy, miten leveä sadenauha kapenee mitättömäksi just meidän kohdalla, ukkoset vetätyy pohjoiseen ja etelään. Kävin katsomassa pihalla; sadevesitynnyriin on tullut taas ehkä pari kannullista vettä, kukkapenkissä mullan pinta on hädin tuskin kastunut. Kun sormella pyyhkäisee, on heti rutikuiva multa vastassa.

Näin unta, että työpaikalta pomot mulle soitteli, että oonko tulossa, ja olivat vihaisia, kun en tiennyt että piti olla tulossa. Kun kuulemma siivooja oli laittanu mun työpuhelimeen (!) muistutuksen. Selkeesti nyt vaivaa se, kun hommasin junaliput ja olikin kaikella muotoa väärä aika. Pitäs olla kai semmonen "katotaan sitä sitten" -vetkuttelija, niin ei tulis tehtyä tämmösiä mokia. Sitten vaan jäis hommat tekemättä, liput ostamatta, ei oliskaan enää junissa istumapaikkoja ainakaan vierekkäin ja taas olis minun vika kaikki.

Vien tänään lapset junalle, joutuvat sinne myrskyn silmään kun täällä etelässä saamme nauttia rauhallisista poutapäivistä kukkia kastellen. No ei sinnekään enää näytä ennuste lupaavan niin kauheaa myrskyä kuin vielä pari päivää sitten.

Ja tuo mun puhelin menee vaan kummallisemmaksi. Kerroinko mie siitä, kun yhtenä päivänä soitin miehelle, puhelu katkes, sit sieltä kuulu kummaa hälinää, joka taas loppu, ja ku viimein sain laitettua "valon" päälle ruudulle, näin että puhelin soittaa omia aikojaan esikoiselle? Lokista näin, että se oli siinä välissä soittanu kuopukselle. Itsekseen! Siitä se häly, kun tyttö oli junassa. Oli se vastannu ja sanonu haloo, mutta just sillä hetkellä olin vissiin yrittäny kattoa puhelinta, miksi ei kuulu mitään, ja panin takas korvalle kun kaiuttimesta kuului sitä hälinää. Ja huusin haloota, mutta tyttö ei kai kuullu sielläpäässä mitään. Aivan kuin puhelin olisi käynyt läpi soitettuja puheluita ja soitellut itse niihin järjestyksessä. Minä soitin vain miehelle.

Tänään mies soitti mulle, ja kaksi kertaa se katkesi enkä kuullut miehen ääntä, se kyllä kuuli minut. Vasta kolmannella kerralla pysyi linja päällä. Pitelin sillon puhelinta naaman eessä ja painelin virtanapista valoa, että näin mitä tapahtuu. Täytyy tosiaan panna näitä juttuja ylös ja ottaa muistilappuna mukaan, että voi valittaa kaupassa.

Lähden kohta psyk. hoitajalle, saattaa olla viimeinen kerta :(

4 kommenttia:

 1. Vaihtoonhan tuollainen puhelin joutaa, ilman muuta!!!

  Meillä tuulee, mutta ei vielä mitään sen kummempaa. Riisuin kyllä katoksen terassilta ja piilotin kukkia pöydän alle ja katokseen ihan seinän viereen. Katotaan mitä tapahtuu. Huomisen annan vielä olla tuolla tolalla pihan.

  No, ainakin peseytyisi siitepölyt terassista ja pöydästä ja muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, saa mennä kyllä. Tai korjaukseen. Ja prepaidin ostan vanhaan puhelimeen, on se niin köppäänen lenkillä tuollanen puhelin, joka on altis rikkimenolle, eihän sitä uskalla vesipullon kans samaan laukkuun laittaa. No saahan sillä jonkulaisia kuvia hätätapauksessa.

   Poista
 2. Erikoisen hauska (no jaa) tuollainen puhelin, joka soittelee itsekseen kelle tykkää.

  Yöllä oli satanut täällä, mutta nyt paistaa aurinko. Tuuli alkaa jo olla melko kova, on annettu tuulivaroitus, nyt iltapäivällä pitäisi alkaa pahemmin tuulla. Sadetta ei ole tiedossa. Roskia ja risuja lentelee jo pihalla puista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tullu kyllä täälläkään ees niin paljon, että tuumanlevyisen portin alta olis maa kastunu. Kuulin sivukorvalla äijien päivittelevän kaupalla, että satoi niin vähän ettei se riitä mihinkään.

   Toivottavasti tuuli kohtelee meitä hellästi.

   Poista