lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannus, osa kaksi

Olisin halunnu laittaa jonkun kauniin maalaisromanttisen juhannuskuvan tähän, mutta kun siellä näyttää tuolta niin minkä sille mahtaa. Sataa tihutti hiljakseen, kun käytiin koirien kans pienellä aamukävelyllä, ja vaikka tähän asti onkin ollut aika perusviikonlopun ruuhka, oli tänään hiljaista. Lintuja lukuunottamatta - kyllä nekin sentään vielä laulaa, vaikka arvelin, että juhannukseen mennessä hiljenevät. Kantatiellä meni äänestä päätellen pari kolme autoa ja takaisin tullessa nähtiin yksi hölkkääjä ja yksi auto. Ja sentään käveltiin tuossa tiellä, missä yleensä kulkee koko ajan autoja, mutta harvemmin siinä lenkkeillään kun ei oo pyörätietä ja piennar paikoitellen niin kapea, ettei edes koko viiva mahdu asfaltille. Mutta on sentään viivat :)

Yleensä mulla on juhannussaunassa vihta, mutta nyt en jaksanu tehdä. Ja yleensä panostan portaiden koristeluun esim. koivuilla tai jollain, mutten jaksanut sitäkään. Se tavan kukkakimppu siinä on. No, ainakin saa viettää rauhassa aamua, kun mies nukkuu rapulassa. Paitsi että taitaa just heräillä.

Eilen istuin kyllä luvattoman kauan koneella, keräsin itelleni sellasta hyväntuulisen musiikin soittolistaa youtubeen. Vaikka tykkäänkin raskaasta musiikista, jätin ne nyt kokonaan pois ja valkkasin vain sellasia iloisia ja kepeitä kappaleita. 34 siinä nyt on. Kolusin muinaisia hittilistoja ja bongasin sieltä hyvää vanhaa musaa. Monesti, kun kaipaa jotain mielialaa kohottavaa musaa, ei muista yhtään mitään hyvää biisiä, ja noita hittilistoja selatessa löytyy sellasia kappaleita, joista joskus on ollu kovinkin innoissaan ja sitten ne on täysin unohtuneet.

Raskaalle musiikille ja funkille täytynee rakentaa oma listansa niitä päiviä varten, kun tarve on sellaiselle musalle. On tuossa nyt vähän soul- ja funkbiisejäkin, mutta jos meinaan soittaa tuota listaa toisten kuullen niin ei parane kovin äärimmäistä musaa laittaa.

Oli meillä ihan ookoo ilta, vaikka mies olikin aika juovuksissa, mutta onneksi hyväntuulinen. Soittelin listaa kerätessäni sille aina välillä toivemusaa. Tästä pöytäkoneesta kun hajos lopullisesti kuulokkeet, eikä oo saatu uusia... mies sanoo ettei häntä haittaa jos kuuntelen, mutta tiedän sen sitten "kiristävän" mua sillä, että "soitithan sinäkin musiikkia" kun haluaa kuunnella jotain hirveää. Sillä on parempi toleranssi huonolle musalle ku mulla, mutta se myös toisinaan jättää huomioimatta mun allergisuuden sille.

Lapset on jo Pulkkilan yläpuolella menossa. Poikkeavat Ylitorniolla pari yötä olemassa ennen Norjaan menoa.

8 kommenttia:

 1. Hyvä, että kohtuullinen ilta kumminkin teillä.

  Meillä on ne koivut, aina kun kotona juhannusta ollaan, mies hakee metsästä aattoaamuna ja laitetaan vesipulloihin tuonne terassin oviaukkoon. Tuoksuu kesä ja juhannus. Keräsin eilen sieltä kauempaa vielä niittykukkiakin, mutta rapisevat jo.

  Tänään on kylä ollut tosi hiljainen, yksi naapuri tuossa huuteli minulle aamulla, että räjähtikö sähköt päästä. Tarkoitti sitä eilistä kun ei tullutkaan ukkosta, juteltiin siitä illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosia naapureita :) en muista, millon mun naapuri olis mulle jotain jutellu. Just kävelin kylänraittia ja kattelin yhen naapurin pihaa, kun on ruoho kasvanu heinikoksi ja hoitamattoman näköseksi, että mitähän niille oikein mahtaa kuulua. Lienevätkö koko perhe jossain muualla kesänvietossa vai onko koossa enää ollenkaan.

   Joo, pakkohan se on koittaa elää sovussa tässä. Aina jotain on tai tulee... paitsi rahaa.

   Poista
 2. Ei irtoa täältäkään juhannusromanttisia kuvia. Tänään oon ollu koko päivän sisällä ja putsasin suihkun viemärin, että jussia vaan kaikille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä tahansa kuva on kuitenkin JUHANNUSkuva, jos se on juhannuksena otettu :)

   Poista
 3. Bongasin ekana tästä postauksesta sanan VIHTA! Jei, täällä meillä se kans on vihta, ja monessa muussa murteessa vasta...ei käy mulle!

  Meillä kuunnellaan enempi klassista musiikkia (minä enimmäkseen) , ja mies sitten heviä. Minä en siihen pysty, alkaa pää särkemään! Onneks miehellä on kuulokkeet... Me kuunneltiin eilen illalla monta monituista kertaa Merikannon Kesäillan valssi, ah, ihanuutta!

  Kiva, että sinulla oli kumminkin ihan kohtuullinen ilta. Jälleen halaus sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, mie en tiiä oikeestaan, kumpi on oikee... mulle käy molemmat. Eksä ruukas vitsailla, että "ensin saunotaan, sitten vasta syödään"

   Poista
 4. Musiikilla on melkoinen voima ja vaikutus moneen asiaan. Minä en ole enää ajan tasalla nykymusiikkiin ja se vähä, mitä olen sitä kuunnellut, ei kosketa minua ensinkään. Kotimainen ns. iskelmämusiikki 80-luvulta ja siitä taaksepäin, latino-, romani-, slaavilais- ja operettimusiikki ovat niitä, joita mielelläni kuuntelen. Jokaisella meillä on omat mieltymyksemme ja musiikki on monella tavalla terapiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, siksi en alkanut tännekään laitteleen mitään linkkejä, vaikka niin ihania biisejä löysin, kun ei ne muille samaa merkitse.

   Täällä kun asuu noita teinejä, niin joskus niiltä lipsahtaa jotain "nykymusaa" josta mieki tykkään. Onneksi eivät fanita mitään cheekiä... tosin kuulokkeillahan ne kuuntelee enimmäkseen. Hevareita niistä ei oo tullu, mutta isänsä kanssa nuorempi tyttö jakaa joitain samoja tykkäämisen kohteita. Nehän oli (tytöt) viime kesänä Solarsoud-festareilla ja sieltä tuo isäntä kekkas joitain kauheita Stigejä ja Setä Tamuja...

   Poista