tiistai 7. kesäkuuta 2016

Unia ja painajaismaista tosielämää

On olo, että pitää kertoa tämä uni. Se on valkoisella mielen hyllyllä koko ajan näkyvissä, tuntuu että se pitää nostaa sieltä ja laittaa tänne. Tyttövauva, jonka joku paloasemalla työskentelevistä naisista oli saanut, ja sitä oli pidetty syntymästään lähtien paloaseman vessan lattialla. Hoidettu aina ohimennen, kuka milloinkin. Surin sitä, että vauvan pitää olla siellä ilman kunnon ihmiskontakteja, ja sylittelin sitä... sitten jouduin tekemään muuta, ja annoin tytön tätini syliin (täti on normielämässä liki satavuotias ja liki kuuro) mutta hän ei sitten pitänytkään kiinni lapsesta, vaan se pudota mätkähti lattialle. Olin vihainen tädille, ja sanoin että montakohan kertaa se on minutkin lattialle pudottanut, kun olin pieni, kun ei osaa pitää kiinni. Suunnittelin että hommaan jostain kirppikseltä edes pomppukeinun sille lapselle, että voi olla ihmisten seurassa eikä aina siellä vessassa. Herättyäni mulla oli hetkellisesti kovin ikävä lasten vauva-aikoja... miten ihana olis ottaa vauva syliin rintaa ja olkapäätä vasten!

Pitäis soittaa terveyskeskukseen ja uusia resepti, kun migreenilääkeresepti on näköjään menny vanhaksi jo ajat sitten. Se vain on näköjään mahdotonta tuolla **tun älykännykällä. Siellä tk:ssa kun on se takaisinsoittoautomaatti - puhelu menee automaattiin, joka käskee painaa yks tai painaa kaks asiasta riippuen. Tuo mun puhelin on alkanu semmoseksi, että heti kun vihreästä luurista painaa soittamisen alkaneeksi, niin ruutu pimenee. Virtanapista sen saa valaistumaan ehkä sekunniksi, ja se taas pimenee. Edes puhelun loppuminen ei enää valaise ruutua, pitää erikseen painaa virtanapista ruutu esiin, että voi painaa punaista luuria. No, kun sitten soittaa tuollaiseen automaattiin, niin ensin pitää valaista ruutu, että saa valituksi esiin numerot. Pimenee. Painetaan virtanapista valo ja nopeesti ehkä valitaan se numero. Paitsi että nyt unohdin, mitä se sanoi, kun kumpikaan numeroista ei ollu reseptin uusimista varten. Ruutu pimenee. Sitten ehtii mennä ohi koko homma, luurista kuluu "et valinnut kumpaakaan, puhelu ohjautuu jonoon". "Vastaamme puheluusi mahdollisimman pian". Yritän jatkuvasti pimenevästä ruudusta etsiä kohtaa, josta pääsisin sinne, missä on se punainen luuri, jota voisin painaa puhelun lopettamiseksi. Sitä ei enää löydy, eikä sitä ehdi etsiäkään, koska ruutu pimenee jatkuvasti. Ainoa, minkä löydän, on vihreä luuri, jota painamalla voisin soittaa miehelleni. Yritän "vetää" sinne tänne siltä varalta, että puhelu on "ylhäällä" tai "alhaalla", painaa "edellistä", mutta ei. Ruutu vain pimenee joka välissä ja puhelu on päällä, automaatti hokee koko ajan "vastaamme puheluusi mahdollisimman pian" ja mie en pysty katkaseen puhelua. Kuin painajaisunesta!!! Lopulta muutaman pimennyksen katkomana saan poikkastua virran puhelimesta, ja toivon että puhelu edes sillä katkeaa.

En missään vaiheessa ole laittanut puhelimeen mitään "virransäästöasetusta", joka pimentelee ruutua joka välissä puhelun kestäessä, en myöskään löydä asetuksista kohtaa, josta sellaisen voisi laittaa tai ottaa pois. Siis onhan siellä se varsinainen virransäästö, mutta se on asetettu 30 sekuntiin. Muutenkin tuo puhelin on sanalla sanoen paska. Onhan siinä se etu, että voi vaihtaa niitä ilmaisia viestejä, mutta se onkin tasan ainoa etu. Siinäkin se heittää mut välillä ulos koko mesestä kesken viestinkirjoituksen, ja usein turhautuneena siitä, kun pitkä ja vaivalloisesti (nakkisormilla hitaasti kirjoitettu, miljoona virhettä tehtynä ja korjattuna) aikaansaatu viesti katoaa, tyydyn soittamaan, ja siinä vaiheessahan se ainoakin etu ilmaisista viesteistä lakkaa olemasta. Ei ole kunnollista muistutustoimintoa, ei ilmoita tulleista viesteistä välttämättä ollenkaan ja joskus piippailee, vaikkei mitään viestiä ole tullutkaan.

Sitten mokasin täydellisesti yhden nuopsyn järjestämän jutun tytölle. Menin varaamaan junaliput Keski-Suomen reissua varten YHTÄÄN MIETTIMÄTTÄ että oliko sille päivälle jotain muuta! Kyllä mie jo aattelin aiemmin, että on todella vaikeaa muistaa, kun kesäloman ajalle on jotain järjestetty, kun ajatus on, että kun ei ole koulua, ei ole mitään menoa minnekään. Että potkin itteeni! Lipunmyyntiä ei ole enää lähimaillakaan, kun VR lopetti niitä, että vois mennä selvittään; puhelimitse en ala sitä hoitamaan ainakaan tuolla rakkineella.

Ja nyt sitten siskokin soitti, että torstai oliskin käyny paremmin sille. No, onneksi esikoinen on sentään sitä mieltä, että keskiviikko on se paras päivä mennä sinne.

Hermostuttaa, harmittaa, itkettää ja päässä tuntuu stressisärky.

6 kommenttia:

 1. Voi, toivon, että päivä muuttuu paremmaksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sentään hieno ilma! Huomenna vois tulla sitä kauan kaivattua vettäkin...

   Poista
 2. No kaikki sulla nyt kerääntyy ja stressaa. Huono yö ja päivä vielä huonompi.

  Kuulostaa siltä, että puhelin on surkea, ei kai sen noin pitäisi toimia, että kesken puhelun laittaa pimeäksi. Tai jos, niin se on omituinen jo alkuaan.

  Vauvaunista sen verran, että aikoinaan kun kävin terapiassa vielä, näin usein sellaista unta, että oli unohtanut jonkun hoitovauvan meidän maakellariin. Hengissä se aina oli, mutta ihmettelin itseäni, että miten en muista käydä sitä katsomassa. Siitä unesta oli erilaisia versioita. Terapeutti sanoi, että vauvat yleensä ovat (ei tietenkään unia voi aina yleistää, mutta tämä on niin selkeä merkki) unissa uuden alkamisen merkki. Joku asia elämässä muuttuu ja uusi jakso alkaa. Minun kohdallani ainakin piti täysin paikkansa. Vauvanet loppui kuin seinään, kun ko asia muuttui.

  Parempaa jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Mie oon nähny kaks kertaa vauvaunen, siis sellasen, missä itse synnytän, juuri ennen elämänmuutoksia.

   Poista
 3. Voi sua <3 Lämpimiä ajatuksia!!!

  VastaaPoista