perjantai 3. kesäkuuta 2016

Pakko pettää

Heh, taas vähän niinkuin klikkiotsikko. Mutta lupasin itselleni, että en enää valita sääennusteista, mutta nyt on pakko pettää se lupaus ja valittaa, kun niin harmittaa! Tai ei oikeestaan enää, mutta eilen harmitti.  Toisaalta, johan mie olen sen todennu moneen kertaan, että ne ennusteet joko pitää paikkansa tai sitten ei, ja se siitä. Pitäs jo tietää, että on turha varautua mihinkään sateeseen, kun sitä ei ehkä tulekaan. Piti olla kovasti sadetta ja tältä näytti:


Laitoin pyykitkin enimmäkseen sisälle kuivumaan, kun ennusteessa oli kahdestatoista eteenpäin sadepisara. Kolmelta piti alkaa ukkonen. Koko päivä oli ylläolevan näköistä. Älkää huomatko paksuja jalkoja siinä.

Mistä ne näitä sadealueita repii ennusteisiin?
No, sen verran epäileviä oltiin kyllä, että lähdettiin kävelylle puolilta päivin. Tai pummattiin mieheltä kyyti, kun se lähti töihin - pudotti meidät neljän kilometrin päähän kotoa, ja käveltiin sieltä. Saatiin osittain erilaista maisemaa katella vaihteeksi. Koirilla oli kuuma, suurin osa mukana olleesta vedestä valeltiin niiden selkään, ja mie aattelin että kohta joku vastaantulija ihmettelee, että onko noilla koirilla noin kauhee hiki... mutta ei ollu vastaantulijoita. Vaikka sentään taajamassakin käveltiin. Vain autoilijoita, ja jokunen pyöräilijä.

Eilen kattelin, että seuraava sade on tiedossa vasta viikon päästä, mutta tänään ennusteeseen onkin ilmaantunut kahdesta eteenpäin osin rankkaakin sadetta, kuuteen asti. Arvalla heittävät, että jos ei eilen satanu niin kokeillaan sataisko tänään. Taidan silti kastella kukkaset. Myrskyvaroitus.com sanoo "Ehdollisesti epävakaan keskitroposfäärin myötä ukkosilla saattaa olla käytettävissä hieman enemmän energiaa kuin torstaina, joskin mallien välillä on ollut suuriakin eroavaisuuksia rajakerroksen kosteuden suhteen. Silti ukkosia on odotettavissa iltapäivällä ja alkuillasta maan etelä- ja itäosassa."

Mutta tänään olen hyvällä mielellä siksi, kun sain imuroitua! Ja pölyjäkin pyyhin. On ihana panna läpiveto tähän tunkkaiseen kämppään, vaikka kyllä oviverhosta huolimatta jotain pörriäisiä sisällekin meinaa tupata. Kuopuksen paras kaveri on jo pari kertaa tällä viikolla ollu meillä käymässä, ja ensyöksi se on jäämässä ihan yökylään, kun saunakamarissa tarkenee jo nukkua. Saavat siellä kikatella kenenkään häiritsemättä ja häiriintymättä. Menevät sitten meiltä päättäjäisiin ja sitten lähtevät kaksissa naisin Lahteen YleX Pop -tapahtumaan. Koska Antti Tuisku.

Ja kuopuksella on nyt violetti tukka. On kyllä hieno!

PS. Kymmenentuhannen kurkkauksen raja häämöttää tässä blogissa :) (klo 20.25 9999!)

PS 2. Minkälainen luettavuus tällä blogipohjalla ja -fontilla on teidän mielestä? Ku mun silmissä on alkanu vilistää ja välillä näen huonosti, vaikka aikaisemmin tykkäsin että hyvin näkyy. On iskeny joku näkövaiva sen jälkeen vissiin... mutta pohtinut, pitäiskö jotain tehdä tekstille tai taustalle...

11 kommenttia:

 1. Säästä sen verran, että täällä piti eilen olla iltapäivä aurinkoinen ja sateeton. Niin joskus ennen kolmea tuli mustat pilvet ja ukkoskuuro. Ukkonen metelöi jonkun aikaa. Sitten minun piti lähteä Treelle ja siellä ei tiedetty sateesta ja ukkosesta mitään. Kadut kuivina ja hirveän kuuma ja helle.

  Tänään on luvattu sadetta kuuroina, ei näy vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä pitäs olla kans taas ukkosta ja sadetta, mutta ei näy...

   Poista
  2. Piti vielä sanoa, että musta pohja ja valkoinen teksti käy joskus silmille. Varsinkin jos hämärää on.

   Poista
 2. Mulla nyt on huono näkö, mut alussa oli hankala lukia tekstiä, nyt jo helpottaa. Paitsi tuo punanen teksti on yhtä arvailua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän... mutta kun maalaa hiirellä, niin näkyy paremmin. Yleensä.

   Poista
 3. Jos noi "sadepilvet" on hyönteisparvia; kirvoja ja kaalikoita. Ainakin rannikolla ne on ollu niin valtavina parvina, että näkyvät sadetutkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne lupas, että hyönteispilvi olis siivottu "virallisiin" tutkakuviin pois. Ja taisivat meiltä jo mennä vähän ohikin. Tai ei kaikki menny, iso osa jäi tänne... kun ulkona piipahtaa, on vähintään yks kirva kävelemässä jossain käsivarrella. Enempi jos on, niin koko ajan joku kävelee iholla.

   Poista
 4. Lukeepa tätä, niin kirjasinlajin ja -koon kuin sisällönkin puolesta. Tuossa yllä se punainen teksti on vähän hankala, vaaleanharmaa ja varsinkin oranssi ovat helppoja lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on tosiaan harmaa, eikä valkoinen, tuo varsinainen teksti. Täytyy välttää punaista jatkossa.

   Poista
 5. Me luukutettiin tänään kuopuksen kanssa autostereoista Antti Tuiskun Partyä niin kovaa että mua hävetti ;-)

  Ja hei, just laitettiin kuopukselle punaista tukkaan, heh.

  Mä luen tätä kyllä ihan hyvin, mutta totta on, että punainen on huonompi kuin oranssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sie oot vielä niin nuori, että silimät toimii :)

   Vai punaista vetäisitte noin niinkuin kesän kunniaksi pojan tukkaan! No, siltä ei tarvi vaalentaakaan että väri näkyis <.9

   Poista