keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Tänä yönä... onni suosii - nukkujaa?

Melkoinen "sykloni" pyörii sääkartan mukaan pohjoisessa, mutta täällä ei ole mitään. Ihmiset ihmettelee, että "piti tulla myrsky" kun Iltalehdessa (tms) luki niin, mutta eihän sitä tänne etelään olekaan luvattu, vaan Keski-Suomeen ja siitä pohjoisemmas. Sitä se on kun luetaan vain otsikot. Mutta niinhän mie itekki monesti teen.

Viimeinen psykiatrisen hoitajan aika oli. Hirmuisen hyvä hoitaja, paras mitä mulla on tähän mennessä ollu, ja se käytännössä pakotetaan eläkkeelle. Ei olis halunnu lähtee, mutta ikärasismia ja painostusta harjoitetaan. Ei tietoa jatkajastakaan. Sanoi, että jo pidemmän aikaa on ollu ilmapiirissä "no eikö se jo ymmärrä lähteä" -asennetta, vaikka suoraan ei olekaan sanottu. Sanoin sille kyllä itselleenkin, että on paras. Parhaiten sanoittaa mun ajatuksia, mitä itse en saa sanoiksi. Ehkä. Samalla reissulla sain uusintaan sen mun migreenilääkereseptinkin, kun se ei puhelimitse onnistunut.

Mies meni nukkumaan jo pari tuntia sitten, mie en lähe sinne kuunteleen sitä korinaa ja rohinaa ja pyöriskeleen hereillä sängyssä. Iski suunnaton väsy syömisen jälkeen joskus viiden maissa, ja torkahdin sohvalle istualtaan, koira kainalossa ja toinen mahan päällä kerällä. Sen takia ei nyt sitten ehkä väsytä. Enkä edes halua nukkumaan.

Torkahduksen ansiosta jaksoin kyllä sitten käydä kävelylläkin, tuulessa ja tuiskussa. No ei siellä tuiskunnu. Antti Tuiskun Lahden-konsertin kyllä katsoin Areenasta äsken ihan vain sillä, että näkisin lapsestani vilauksen. Näin montakin, tosin useimmiten vain päälaen.
Siellä se lapseni on ♥

Edelleenkään en ole A. Tuiskun musiikin ystävä (no, on sillä ihan kuunneltavia ja jopa tarttuviakin nykyisissä kappaleissa, kun se pääsi sen ultrataiteellisuuden yli) mutta fanitan tyyppiä itseään. Se on elänyt unelmaansa todeksi ja pärjännytkin sillä. Ja sitäpaitsi on ilo silmälle, tanssii hyvin ja panostaa siihen esitykseensä eikä vaan heitä lonkalta jotain. Ja vaikuttaahan se tietenki, että on kotikylän poikia :)

Tein sänpyliä. Onnistu hyvin. Eikä oo kirjoitusvirhe, lapsen tapa kirjoittaa/puhua vain tarttuu. Ihanan kuohkeita anopin lahjoittamista vaaleista gluteenittomista jauhoista tehtyjä. Auringonkukansiemeniä ja cashewpähkinämuruja taikinassa. Kyllä se vain kannattaa laittaa sitä hiivaa reilusti enemmän, mitä ohjeessa on, niin ei tuu niin tiivistä. Kiertoilmalla kypsensin, tuli rapea ruskea pintakin jopa - ehdin jo pelätä, että paloi - kun yleensä ne jää hailakoiksi. 

Siksi kiertoilmalla, kun tuli vähän kiire... sänpylät nousi kohisten ja piti tehdä täytettyjä herkkusieniä ja ranskanpottujakin siinä samalla. Lapset kun ei oo nyt kotona, niin voi syödä vähän erikoisempaakin, ainakin jos latoo miehelle annoksen lautaselle asti ja toimittaa nokan eteen... se kehui niitä sieniä (sisällä sipulia ja tuorejuustoa ja broilerinfileekuutioita ja hieman chiliä) että tosi hyviä, vaikka ensin oli ulkomuotoa hieman karsastanut. Sanoin, että siksi laitoinkin suoraa lautaselle, koska muuten olis vain ylenkatsonu mun sieniä ja kaivellu vanhoja tähteitä kaapista - myönsi, että niin luultavasti olis tehny. Kyllä mie sitä jo jonku verran tunnen. Se on tosi ennakkoluuloinen syömisten suhteen.

Nyt sillä on useampi viikko pidempää työmatkaa osan viikosta, kun käy Helsingissä töissä. En ymmärrä, miksei niillä siellä päässä ole työvoimaa, että täältä maaseudulta pitää yhden äijän käydä siellä hommissa. Eipä siinä mitään, sehän ei harmittele autolla-ajoa varsinkaan, kun kilometrikorvaukset ja päivärahat sataa laariin. 

En tiedä, nukkuisinko täällä alakerran sohvalla vai menisinkö lasten huoneeseen, jos ja kun petikumppani korisee. Siellä lasten kammarissa kun tahtoo kummitella usein, kun nukun siellä. En vieläkään haluais nukkumaan, tuntuu että särkykin hiipii hartioista päähän ja naamaan, pitänee ottaa puolikas migreenilääke. Kohta ne loppuu. Se potilastoimiston ihminen sanoi, että tulee tekstari sitten, kun resepti on uusittu ja sitä pääsee hakeen. 

Melkein puoliyö. Onneksi ei ole synkkä eikä edes myrskyinen. Pikkuisen enemmän tuulee kuin normiyönä, jolloin yleensä aika seisoo, nukkuu tuuliviiri

Edit: tais olla vaan hetkellinen tauko, koska nyt, puolisen tuntia myöhemmin, puhuroi kunnolla...

7 kommenttia:

 1. Meillä on ollut melkoinen puhuri koko yön ja kova on tuuli vieläkin. Kaksi sähkökatkoakin, onneksi lyhyitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se täälläkin on tänä aamuna tuullut niin, että ihan myrskyn nimen mun mielestä ansaitsee.

   Poista
 2. Meillä tuuli eilen ja tuulee tänään. Ei kauheesti tee mieli laittaa nokkaa ulos varsinkin kun nyt on vettäkin ilmassa. Hyvä toisaalta että satais, kasvimaat on ihan kuivat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kun julkaisin tuota kommenttia, sohvalta rupes kuulumaan Antti Tuiskua. Me kuopuksen kanssa fiilistellään niitä uusia biisejä kyllä. On hyvää ajomusiikkia. Lauantaina paluumatka sukuloimasta ajoitettiin niin, että alkoi just YleX Pop ja Anan osuus ;-)

   Poista
  2. No ne uudet onkin jo vähän menevämpää musiikkia, jossain vaiheessa Tuiskun musiikki oli semmosta melankolista jollotusta, mitä en jaksanu. Ja tykkään kun se puhuu ja laulaa siitä, ettei saa kiusata ja että pitää elää välittämättä dissaajista. Se tietää, mistä puhuu...

   Sais kyllä sataa. Edes sen verran, että kertaalleen maa kastuis kunnolla. Tällanen tuuli vain lisää sitä haihtuvuutta.

   Poista
 3. Mä tykkään kanssa Tuiskun asenteesta ja siitä että se uskaltaa olla oma positiivinen itsensä. Ja "uhmata" soraääniä. Siitä myös, että valmistautuu keikkoihin. Nythän sillä on Seppälässä joku vaatemallistokin. Malleja en oo kyllä nähnyt, mutta ajatuksena siis hyvä. Monitaituri ja -yrittäjä.
  Täällä oli toissayönä oikein kunnon ukkonen, ihanaa! Nuorimmaisen kanssa oltiin hereillä ja fiilisteltiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin sitä ukkosta odoteltiin, mutta ohi meni sekin. Molemmilta puolilta, etelästä ja pohjoisesta.

   Tuisku ei ole antanu muiden dissaamisen häiritä :) eikä koulukiusaamisen vaikuttaa liikaa, ainakaan ei näytä siltä. Sitähän ei tiiä miten rikki sisältä on.

   Poista