torstai 16. kesäkuuta 2016

Sade :)

No nyt sataa! Ja ihan kunnolla, kerrankin kuten on ennustettu. Kyllä mie eilen katoin että on maa niin veden tarpeessa, luonnolle on helpotus tämä. Sääkartassa on muuten yhdeksän salamaa... tykkään kyllä katsella ja kuunnella ukkosta, mutta yksin ollessa se tahtoo vähän pelottaa. Myrskyvaroitus.com sanoo että on heikko ennustettavuus, kun eri säämallit näyttää niin eri tuloksia kovasta ukkosesta täysin ukkosettomaan, eli on täysin mahdollista ettei tule yhtään niistä yhdeksälle tunnille laitetusta salamasta huolimatta. Sadetutkasta kun katsoo, niin ukkoskuurojen salamointi loppuu kun ne tulee Suomeen. Yöllä näin kyllä unta, että salama iski tuohon lähelläolevaan kirkkoon.

Tänä aamuna heräsin ennen puolta neljää. Molemmat koirat oli levottomia, ja toinen sitten oksensi enkä mie kuullu mitään, vaikka olin hereillä. Kyllä ne sitten on nukkunu, mun sylissäkin nyt pää kainalossa niin, etten voi käyttää kuin toista kättä kirjoittamiseen.
Huomasin vasta kuvanoton jälkeen, että paita on auki, piti rajata otosta reilusti...

Illalla kävin koirien kans tavallista pidemmän iltalenkin, kun ajattelin että tänään sataa ja niitä on vaikea saada sateella lähtemään ulos. Oli tosi mukava keli, ilma oli kuin linnunmaitoa. Jossain pellonreunalla olisin voinut viivähtää pidempäänkin, mutta koirilla oli täysi hönkä päällä rusakkoa jäljestäessään, ja ties mitä muita jälkiä siellä meni, kun haisteltavaa tuntui riittävän. Ja selvästi koirilla napsahti päässä, kun ehtivät saada näköhavainnon poishölköttävästä rusakosta. Varmaan olisivat perään lähteneet, jos olisivat olleet irti. Mejän mettäpuudelit. Susia marakatin vaatteissa.

Lasten piti tulla tänään, mutta tulo onkin lykkääntynyt huomiseksi kummallakin. Ei se mua haittaa, viihdyn oikein hyvin toistaiseksi.

Boileri menee vaihtoon sitten kokonaan, ei riitä pelkän venttiilin asennus. Samanlaisia boilereita ei enää saa (vaikkei tuo montaa vuotta vanha ole) joten kiinnikkeetkin pitää uusia ja homma onkin isompi ja kalliimpi. Ja jääkaappikin pitäs uusia. Sen muovinen sisäpinta on haljennu, ja kun se on niitä malleja joissa on "poistoreikä" jollekin ihme vedelle, mitä sinne takaseinään aina välillä tulee, niin poistoreiän joskus tukkeutuessa vesi valuukin pohjalle ja siitä halkeamasta ties minne eristeisiin. Siis jääkaapin kuoren sisälle. Seitsemän vuotta vanhat kodinkoneet selvästikin on jo eläkeläisiä, tiskikone meni rikki ja jääppi vetää viimeisiään, molemmat asennettu keittiöremontin yhteydessä 7 v. sitten. Uuni toimii vielä hyvin, mutta liesi on kenkkuillut jo jonkin aikaa. Tää on tätä. Maailma ei tuu koskaan valmiiksi, eikä koti.

7 kommenttia:

 1. No nyt saadaan vettä, oikein kunnolla. Hyvää tekee. Katselin eilen illalla pihalla, että kuivaa on ja ajattelin, että en kastele, kun kerran vettä on luvassa. yöllä olin kahden jälkeen hereillä, eikävielä satanut. Onneksi sade on sitten nukkuessani alkanut.

  Kodinkoneiden kestävyyteen muuten vaikuttaa myös veden laatu. Onko teillä vesijohto vai oma kaivo? Oman kaivon, sekä porakaivon että tavallisen vesi saattaa hajottaa koneista osia noepammin. Tämän kertoi putkimies kun viimeksi meillä kävi.

  Meillä on leivintuvassa se vanha jenkkikaappi, jossa on myös poistoreikä vedelle. se poistaa sen takaseinälle huurustuneen sulavan veden. Kaappi ei ole aina käytössä, vain varalla travittaessa, joten se on kestänyt jo n 15 vuotta.

  Melkein tuosta kuvasta tuli äkkiä katsoessa mielen, että koiran imetys meneillään, kamala mielikuvitus mulla, anteeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se semmonen "äitin vauva" :)

   Luulen kyllä, että on aika kalkkista tuo mejän vesi. Ja anopilla rautaista, kun ainakin aiempi tiskikone meni ruskeaksi sisältä. Onkohan se jotenkin nyt korjaantunu, ku mun mielestä ei enää oo? Voikohan vesijohtoon laittaa jonkun raudanpuhdistajan?

   Poista
  2. Noissa uusissa astianpesuaine-tableteissa on mukana niin järeitä aineita, että puhdistavat melkein jo rautaakin.

   Kyllä meillä pesukoneet on nyt kestänyt (koputan puuta) pitempään, kun ollaan kunnan vesijohtoverkossa oltu n 15 vuotta.

   Poista
 2. Meillä sataa kans yllin kyllin, ja kasvit tykkää. Mä kans, välillä.

  Jalkapallo näemmä vähentää mun nettiaikaakin, kun olit ehtinyt jo kaksi päivitystä tehdä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mikä vähentää nettiaikaa, on hyvästä :) tai ei ehkä ihan kaikki, sairastaminen esim.

   Poista
 3. Nyt tulee vettä, jyrinän kera!
  Voi pikkuista koira"vauvaa" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuolta se meni mejän länsipuolelta teille. Jyrinä. Sentään mekin vähän sadetta saatiin, vaikka siitäkin iso osa menee ohi.

   Poista