torstai 2. kesäkuuta 2016

Upeat rusketusrajat! Katso kuvat!

Mustasilmäsusanna kukkii, mutta amppelin reunan takana piilossa
Eilenaamulla heräsin migreeniin, mutta onneksi mies on iltavuorossa ja hoiti lapsen kuljetuksen kokeeseen ja pois. Otin vain puolikkaan lääkkeen ja silti olin ihan tokkurassa ja väsynyt loppupäivän - kunhan ensin nukuin sen pari tuntia aamulla. Meni ihan häneksi koko päivä. No sain mie sen kuolleen onnenpensaan kaivettua pois maasta. Vähän kitkin rikkaruohoja. Mutta ihana ilma istua varjossa syömässä jäätelöä!

Tänään heräsinkin viideltä. En olis kyllä vielä halunnu, mutta mahavaivaisen koiran suolisto piti niin kovia ja huolestuttavia ääniä, että arvelin sen joka tapauksessa herättävän mut kohta viemään sitä ulos. Vein sen jo ennenkuin halusi, mutta tavarahan tulee sillonkuin tulee, eikä käskien. Oli osin normaalia, mutta häntänä taas sitä maksanväristä limaa lusikallinen. Keitin taas riisiä sille. Ehkä se eilen annettu dentaflexin viipaleenpuolikas oli liikaa...  ne on niin kalliita mutta just hyvän sitkeitä purtavia koiralle, että hampaat puhdistuu - ostan aina yhden isolle koiralle tarkoitetun ja viipaloin sen pienemmiksi annoksiksi. Muissakin puruluissa harrastan sitä, että ostan halvemmalla kilohinnalla ison koiran luun, jonka pienin sitten palasiksi, kahteen tai kolmeen osaan per palikka. Jos niihin vain sakset tai veitsi pystyy. Kuitenkin on hyvä olla purtavaa, kun kertyy sitä hammaskiveä. Noiden koirien hampaista kyllä näkee, kumpi tykkää pureksia tavan vuotapuruluitakin silloin tällöin, kumpi ei. Pureksijan hampaat on paremmassa kunnossa.

Aamun valo oli niin hieno, että otin kuvia kukkivasta syreenistä:
Näyttää jotenkin epätodelliselta, kun valo tulee sivulta. 

Tänään pitää lähteä ajoissa lenkille koirien kans, kun on lupailtu epävakaista iltapäivälle. 30-50% mahdollisuus ukkosellekin. Itä-Suomessa on jo salamoinutkin tänäaamuna. Eilen en migreenin ja sen (hoidon) jälkikaikuna jaksanu lähteä ollenkaan, paitsi illalla pienelle kävelylle. Lähtisin jo nyt, mutta lupasin tytölle ottaa sen mukaan, ja sillä vielä unta riittää...

Nyt muuten joku sosiaalitoimiston guru on keksinyt sen, miksi poikalapsella pitää olla miehen malli eli isä: jonkun pitää opettaa se kuseksimaan puskiin ja nurkkiin! Mie ku luulin, että se on epämiellyttävä tapa, josta olisi syytä päästä eroon. Nyt vielä jäin miettimään, mitä sen miehen mallin sitten tyttölapselle pitää opettaa...

Ai niin, melkein unohdin. Mulla on rusketusrajat!

5 kommenttia:

 1. Vetävä otsikko :)

  Koiruus parka, toivottavasti tokenee pian.

  Kyllä tuosta rusketusrajat erottaa. Minä saan omani olkapäille järvessä. Uimapuvun ohuet olkaimet jättävät valkoiset viirut. Pitänee vaihtaa taas toinen uikkari, jossa on eri kohdassa olkaimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kokeilen uraa klikkiotsikoinnin parissa :) tähän mennessä kymmenen kurkkausta per tunti - hurjaa menoa!

   Sulle tuleekin varmaan aika veikeät rajat. Ottaako yhtään käsivarsiin aurinko, vai pidätkö ne syvyyksissä?

   Poista
  2. Olkapäät ja kasvot ovat jo melko ruskeat. Käsivarsiin ottaa kyllä myös, sen verran veden läpi tarttuu aurinko. Käytän olkapäihin ja kasvoihin 50-suojakerrointa. Ja päässä pidän aina huivia tms.

   Kiiltävä vedenpinta moninketaistaa auringon säteet, joten haluan suojautua hyvin. Eilenkin olin järvessä puolitoista tuntia.

   Poista
 2. Hämäännyin, aattelin, että oot kuvannut koirien rusketusrajoja ja naureskelet "partaasi" kun luultiin että sun - ja ne sitten olikin sun rajat ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mie nyt sentään narraamaan ala! Mutta oli pakko ensin poistaa vanha lakka, leikata kynnet ja lakata uusiksi sekä nyppiä karvat varpaista, ennenkuin kehtasi edes yrittää kuvata...

   Poista