sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Elämä

Tylsää elämää. Yritin lukea nettilehdistöä, mutta uutiset oli ikäviä ja huonosti kirjoitettujakin, esim. tämä. Muutenkin tuntuu, että tuon lehden nettiversion toimituksessa on jotain yläasteikäisiä pissiksiä tekemässä sitä; etusivulla on kymmenen luetuinta uutista otsikolla "Näitä luetaan!" ja kymmenestä otsikosta kuudessa on huutomerkki. "Ihmiset pakenevat täältä!" "Laihtui 50 kiloa!" "Loton jättipotti jäi jakamatta!" Ja sitten mua ihmetyttää se poliisin hakannut vanki, kun se mystisesti loukkaantui yksin sellissään ja sitten kuoli sairaalassa. Ei kuulemma liity rikosta, mutta siinä missä tarkkaan selitettiin, kuinka se hakkas poliisin - joka on myös sairaalassa - ei puhuta tuosta loukkaantumisesta mitään. Voisin jopa epäillä, että sitä on poliisikollegat käyneet vähän loukkaamassa kostoksi. Lienenkö lukenut liikaa dekkareita ja katsonut poliisisarjoja. No en ainakaan jälkimmäistä.

Dekkareita oon yrittäny lukea kyllä, viimeksi Åke Edwardssonia, mutta ei, siitä ei vain tule mitään. Ei ole mun mieleinen kirjailija se, vaikka sillä on monta kirjaa tuossa sarjassa ja sitä pidetään ihan hyvänä kirjailijana. Ilmeisesti kun on löytänyt Seppo Jokisen, Henning Mankellin ja Håkan Nesserin, ei enää ole mitään löydettävää.

Olen miettinyt sitäkin, että vaikuttaako tuo petroolilämmitys siihen, että on usein kurja olo ja pää kipeä. Viekö se hapen ilmasta? Tuossa toisessa ainakin tulee hälytys jos happipitoisuus laskee liikaa, ja se sammuu jos asialle ei tehdä mitään aika nopeasti. Ikkunaa auki lähinnä.

Kyllä ei ole meillä mitään tuon miehen kans, kun elämä on entistä tylsempää, kun ollaan kahdestaan. No, jonnekin kuvausreissulle ehkä lähdetään yhdessä, mutta taidetaan olla molemmat vähän apaattisia nyt.

4 kommenttia:

 1. Juuri noista syistä olen lopettanut iltalehtien lukemisen. Kun ei niissä mitään uutisen arvoista ole. Luen netistä muita lehtiä, niitäkin satunnaisesti.

  Sitten noista dekkareista voisin luetella heti vaikka kymmenen ja enemmänkin mainiota dekkaristia. On niitä. Tässäyksi linkki josta löydät, kurkkaapa:

  http://www.tornio.fi/index.php?p=DekkariNetti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä. Paljon nimiä, mutta voisin vaikka lyödä vetoa, että kaikki niistä ei oo hyviä... oon niin hiton ronkeli.

   Mie luen yleensä Ylen uutiset, mutta joskus tuntuu, että nekin on jotenkin "rajoittuneet" ja usein uutisoidaan kyseenalaisia asioita ikäänkuin faktana.

   Poista
 2. Aivan samaa mieltä iltalehdistä mutta pakonomaisesti käyn sieltä katsomassa päivitykset, ikään kuin muu media ei samaan kykeneisi hyvässä eikä pahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yleensä otsikot luettuaan tietää, jos on tapahtunut jotain dramaattista.

   Poista