torstai 25. helmikuuta 2016

Hatuttaa

 Koirat taas poseeras. Harmi, että tuohon taakse jäi punainen tukkapyyhe, näyttää niinkuin koira olis iso ja seisaallaan siinä. Melkein saman sävyinen kuin haalari.

Tein silloin taannoin sellasen käyttäytymiskyselyn, niin tuli sen tiimoilta pyyntö, että toinen koira antais verinäytteen. Tuo makaava yksilö. Sopi ilmeisen tarkasti rodun käyttäytymisprofiiliin ja sen takia halusivat sen mukaan jatkotutkimuksiin. Ei vaan oo yhteistyössä olevia eläinlääkäreitä näillä nurkilla, sellaset ottaa näytteen edullisemmin ja jopa ilmaiseksi muun käynnin yhteydessä - tosin en mistään löytänyt edes viitteellistä hinta-arviota, mitä sellainen ylipäätään, alennuksen kanssa tai ilman,  maksaa. Postikuluineen. Onko se viisi kymppiä vai viisi sataa. Täytyy kysyä kun tulee asiaa eläinlääkäriin, toivottavasti ei tule.

Uuni oli lämmin tänään. Kokeilin tehdä gluteenittomia tuulihattuja, ne onnistu mainiosti vaikka usko oli taas loppua taikinavaiheessa. Kökkäreinen mössötaikina. Gluteenittomat jauhot kun ei tahdo sekoittua oikein mielellään nesteeseen. Oon mahdollisuuksien mukaan pannu jauhot kulhoon ja sitten liruttanut vasta nesteen siihen keskelle, ja sekoittanut vinhasti niin että reunoilta sekoittuu nesteeseen hiljalleen aina lisää jauhoa. On toiminut. Tuulihatuissa se oli vähän hankalaa, kun jauhot piti vispata sinne kuumaan vesirasvaseokseen.
Sisällä appelsiinirahkaa ja kermavaahtoa. Nam. Söin sitten aikasen monta.

On suunniteltu sitä mun joogareissua, ja vähän tympeältä tuntuu, kun perheen suhtautuminen on  mitä on. Taidan jäädä sinne Saarijärvelle.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sitten olis iltalehdistössä taas yks keski-ikäisen naisen katoamistapaus...

   Poista
 2. Ihania tuulihattuja, en oo koskaan uskaltanu kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on ihan turhaan vaikean maine... mie en oo mikään hyvä leipuri, enkä kuitenkaan ole koskaan epäonnistunut niissä. Kunhan ei turhaan auo uuninluukkua.

   Poista
 3. Nam noita tuulihattuja. Appelsiinirahka on tosi hyvää. Laitoin sitä suklaakääretortunkin täytteeksi tuorejuuston kanssa. Tuulihattujen tekoa en viitsi yrittää.

  Luulisi edes miehen aikuisena (?) ymmärtävän, että sinulle tekee hyvää olla pois muutama päivä, niin jaksat taas perheenkin kanssa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Uhriutumista ja loukkaantumista. No kuopus ei oo osoittanu mieltä.

   Taidankin hakea kahvin seuraksi pari hattua...

   Poista