maanantai 8. helmikuuta 2016

Väläys

Oli pitkä ja monipolvinen uni, jossa olin melko vasta mennyt naimisiin hieman docmartinmaisen ja erästä hieman inhoamaani äijää ulkoisesti muistuttavan miehen kanssa. Ei siinä mitään, kiva mies oli ja halasi ihanasti. Sitten sain tietää, että kuolen luoteihin ja ampujankin sain tietää etukäteen - sitten kun sen tapasin, tiesin olevani tähtäimessä ja pidin huolen, että sekin kuoli. Unen aviomies lähti heti mun kuoleman jälkeen jonnekin herrojen ja tyttöjen shakkikerhoon, olin vähän pettynyt siihen.

Harvinaisen pitkä ja erikoinen uni oli. En sitä ala kokonaisuudessaan tähän kirjoittamaan, moni on sitä mieltä, että toisten ihmisten unien kuunteleminen (lukeminen) on maailman tylsintä. Jännää kyllä, että ihmisen mieli tuottaa öisin niin kummallisia juttuja. Mie heräilen usein yön aikana, mutta kumma etten moniakaan unia nykyisin muista, ainakaan enää tässä vaiheessa päivää... yleensähän ne muistaa, jos on ollu hereillä hetkenkin unen jälkeen. Siis muistaa nyt edes aamulla. Kummallista, että voi edes tälleen kevyesti ikävöidä ihmistä, jonka on tavannut vain unessa...

Sekin on kummallista, että rekat ajaa ylinopeutta peltipoliisin haaviin. Tässä mejän nurkilla on ollu nyt viikonlopun kieppeillä kaksikin kameraa, ja olen nähnyt pe-ma viisi välähdystä - kaikki rekoille. Ei luulis, että kannattas niitä huomautuksiakaan keräillä, kun leipä on kiinni siitä ajokortin hallussaolosta. Etenkin kun on olemassa navigaattoreita, jotka varoittaa  peltipoliiseista, ettei varsinaisesti yllätyksenäkään voi tulla. Joskushan ne vaihtaa tolppienkin paikkoja kyllä, mutta nuo on olleet paikallaan vuosikaudet.

10 kommenttia:

 1. Heh, mikä uni. Muutama yö sitten näin viisi (!) valkopäämerikotkaa jonkinlaisessa Oulu-Hailuoto sekoitusmerimaisemassa istuskelemassa ajopuilla. Uusi unipinna, paras tähän mennessä!

  VastaaPoista
 2. Keräätkö unipinnojakin? :D Ja nyt kun sanoit, oon kans nähny joskus jotain hienoja harvinaisuuksia unissani...

  VastaaPoista
 3. Ei niitä monta ole, aloitin laskun hiljattain vasta. Kalalokki, 40000 allia, harjalintu, joku, olikohan isolepinkäinen vai mikä, ja nyt nuo valkopäiset. Eeliksenpäivänä on unipinnakisa, ks. https://www.facebook.com/events/228313804025269/
  .

  VastaaPoista
 4. :DD Tuohan on mahtavaa! "... jos määrittää linnun vaikkapa isotrapiksi, siitä saa isotrappipinnan, vaikka herättyään älyäisi, että kyseessä oli Hjallis Harkimo." !!

  Kyllä sitten harmittaa, jos näkeekin vaan hevosista unta just tuona yönä...

  VastaaPoista
 5. Unimaailma on ihmeellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yleensä kyllä näe unta, jossa kuolen... mutta siltä toiseltapa irtos jalkakin :)

   Poista
 6. Paljon hyviä postauksia! (muakin ärsyttää turhat huutomerkit otsikoiden perässä ja varsinkin ärsyttää raflaavat otsikot) Vai irtos toiselta jalkakin (ha vielä kun joku sanoi, että unet kumpuavat alitajunnasta...?), sun unistasi saisit melkein omia dekkareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli muuten nainen, joka minut tappoi ja jolta irtos jalka. Ainaki mun joistakin unista vois saada jakson johonkin sarjaan...

   Otsikot on nykyisin pelkkiä klikinkalasteluja... jopa Hesarissa oli otsikko "Halusiko Alvar Aalto Finlandia-talosta mustan? Tältä se näyttäisi" --- siis oikeesti... eihän se siitä mustaa edes halunnu, miksi uutisoida tuolla lailla??? Kuin jostain koululaislehdestä!

   Poista
 7. Näin unta että olin vieläkin yövuorossa, mutta aamuvuorossa kanssani olleen ihmisen kanssa. Ei tule pisteitä minkäänlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, eikö työkaveripinnoja lasketa unista?

   Poista