lauantai 13. helmikuuta 2016

Ukko

 ITE-taidetta lumesta: "Iloinen hiihtäjä" (ilman suksia)

Sain myös sen lyhdyn tehtyä, en vain huomannut illalla laittaa sinne tulta. Lunta on satanut lisää toinen mokoma. Huomisen puolella sataa taas vettä. Mies sanoi, että ehkä huomenna tekee lumitöitä, jos tänään menee kuvaileen. Mie sanoin, että tänään kyllä kannattas, kun on pakkasta (lumi on kevyempää) kun huomenna on taas loskaa, niin se luuli mun puhuvan kuvaamisesta... huokaus.

Heräsin taas seittemän kieppeillä, vaikka olis saanu nukkua. Olihan siinä mukava hiljainen aamutuokio, näpräsin käsityötä ja koirat nukku sylissä. Tai jalkojen välissä, mutta on jotenkin mukavampi sanoa että sylissä... lauantaiaamusta huolimatta muukin perhe oli ylhäällä jo kahdeksan jälkeen. Yksi jäsen on jälleen toisaalla viikonlopun vietossa.

Olin ostanut tuollaisen nyörinuken Lidlistä kolmella eurolla, vaikken oikeastaan edes tiennyt, mikä se on ja mitä sillä voi tehdä. No, nyöriä... netistä katoin, että on hienoja kaulakäätyjä tehty, mutta en mie semmosia, ite en voi pitää ja toisille en kehtaa antaa. Katsotaan nyt, syntyykö mitään vai oliko tämä vain pieni kuriositeetti mun käsityöelämässä.
Nyöriähän sillä tulee, hieman haparoivan alun jälkeen ihan asiallisen näköistäkin sain aikaan. Tuo puuvillalanka vain ei ehkä ole parasta mahollista harjoittelulankaa, kun ei jousta yhtään, ja piti tehdä pitempi pätkä mutta onnistuin pompsauttaan silmukat irti pidikkeistään tuossa kohtaa ja päätin että nyt riitti. Jotenkin on minusta ärsyttävää, että sen pitää olla "nukke"... paketissa luki French Knitting Dolly. Jossain näytti olevan oikein nukeiksi maalattuja, mutta myös sienen muotoisia löytyi. Olisin ottanut mieluummin sellaisen.

Lintuja taas näkyy enempi, kun humpsahti tämä lumi maahan. Tiklejä on ollu myös useampia.

4 kommenttia:

 1. No tulihan se lumiukon kuva. Sillähän on ihan oikea nenäkin, eikä mikään porkkana :)

  Lunta tuli meilläkin lisää, mies kolasi ja lähti jo lenkillekin. En olisi kyllä vielä jaksanutkaan. Aurinkokin paistelee tuolta lumien välistä, on kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille tuli mun mielestä hyvä ilme naamalle, pyöritin pallon ja siihen tuli jo naaman aihio, mie vain parantelin sitä. Nenäkin muotoutui itsestään, kun tälläsin lumipallon keskelle naamaa. Ei vaan oikein erotu valkoisuudesta. Jälkeenpäin panin mustat kivet silmiin.

   Meilläkin pilkahti aurinko noustessaan - tai ainakin sen valo - ihan pikkuisen pilvipeitteen alareunasta, mutta nyt on kyllä ihan valkoista ja pilvistä. 14-16 on meillekin luvattu puolipilvistä. Pitäs jotain kivaa keksiä mulle ja kuopukselle kun isäntäkin lähtee sinne kuvaamaan...

   Poista
 2. Sauvakävelijähän tuo on. Haaveilin että tekisin lumiukon töissä ikkunan taakse kurkkimaan mummoja ja pappoja mutta on sekin jäänyt.

  Nyt muuten tuli traktori pihaan. Viimein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko olla hiihtäjä, kun on kerrankin lunta. Huonosti ollu.

   Lenkilläkäyntitie oli auraamaton, bemareita meni silti monta.

   Poista