sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kara

Jossain vaiheessa tulee liian rankaksi keksiä noita lyhyitä otsikoita :) Koskikara on toki jo liian pitkä. Mutta sellainen hyppelehti koskessa, ja onhan se niin kesy että antaa ottaa kuvia. Koiriakin katseli lähinnä uteliaan näköisenä, ja lensi mukana kun siirryttiin kosken partaalla eteenpäin.
Kaipa silläkin vähän palelee varpaita, kun yhdellä jalalla seisoi.


Vedessä oli kuin kotonaan. Ihmetyttää, miten tuollainen kevyt höyhenpallero pysyy paikallaan kovassa virrassa, eikä lähde veden mukaan. Tuosta kohdasta se sukelsi jotain syötävää itelleen ja meni vähävetisempään kohtaan syömään sitä. 

Saukon jäljet bongasin tästäkin koskesta, tosin vain yhdet.

Koirat oli reissulla matkassa, ei ne kovin pitkää kävelylenkkiä saaneet, mutta olivatpahan menossa mukana. 
Nami oli hyvää

Väsyneiltä ne kyllä nyt vaikuttavat, kuten minäkin. Vielä pitäs käydä saunassa, ennenkuin pääsee nukkumaan - ja jos normaalisti menee, niin sitten ei enää nukuta, kun pääsis nukkumaan.

Olen iloinen, että lähdin sinne kuvausreissulle - mieli parani siitä painavansurkeasta olotilasta, mikä oli aamulla. Olin kyllä hyvin skeptinen kuvien onnistumisesta siinä harmaassa vellisumussa, mutta mies otti muutamia erinomaisia otoksia, lähinnä autiotaloista. Niiden kuvaamiseen se nyt on innostunut. Mie olin kartturina kun ajeltiin pikkuteitä pitkin sitten tyttöä hakemaan poikakaveriltaan, ja poikkeuksellisesti onnistuin hyvin hommassani. Vaikka eräs tärkeä tien nimiviitta oli katveessa niin, että sen näki vasta käännyttyään ko. tielle... käskin kääntyä varmuuden vuoksi, ja olihan se oikea tie. Puhelin oli kyllä hyväksi avuksi, ja satelliitti, joka osas kertoa, missä mennään. Matkan varrella oli lisää hienoja autiotaloja.

Komiasti saa taas liukastella. Vaikka voipihan nuo jäät kohta sulaakin - ennusteessa näkyy yksi pakkaslukema; ensi perjantaille miinus nolla.

10 kommenttia:

 1. Sulla on joku lyhytotsikkokampanja?
  Hyvä että lähdit ja mielikin parani. Ja kartturionnistumisiakin!
  Kuvaako mies ihan omaksi ilokseen vai laittaako kuvia johonkin näytille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noko alotin yrmyillä lyhyillä otsikoilla, niin se jäi päälle, ja sitten siitä tuli vähän niinkuin pakkomielle :)

   Poista
 2. Meillä on kans pelkkää plussaa luvassa koko viikon, joten saattaa nuo vähät lumet sulaa.

  Nauratti tuo kuvateksti (ja kuva): aattelin heti, että koirat söi sen koskikaran. Täydellinen draaman kaari ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, enpä huomannu aatella tuollaista :) mutta niinhän sen vois aatella, jos ei tietäis millasia pupusia nuo koirat on...

   Poista
 3. Onpa hyvät nuo karakuvat, tykkään!

  Minäkin haluaisin löytää autiotaloja, mutta olen bongannut jo kaikki lähitienoot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noko eihän niistä koskaan tiiä, joskus tosi rötiskön näköisetkin on jonkun vapaa-ajan asuntoja tai ainakin tarkan silmälläpidon alla. Senkin yhden, jota mies kuvasi, pihalla oli melko tuoreet jalanjäljet - joko siellä oli ollu hiippari tai sitten huolenpitäjä.

   Poista
  2. Täällä päin on tuolla järven rannalla juuri sellaisia tönöjä, että ei arvaa pihaan mennä. Kesällä sitten uiskentelen rantojen suuntaan ja katselen onko niissä liikettä. Yhdessäkin on sama vene nököttänyt rannassa nurin monta vuotta. Siitä kuulinkin yhdeltä paikalliselta papalta, että perintöriita. Ai että harmitti! Ajattele, järvenrantatontti ja mökki ja perilliset ei pääse sopuun. Minä kohta valtaan sen uimakopikseni :)

   Poista
  3. Niin, kukaan ei saa käydä siellä viettämässä kesiään, koska riita, eikä kukaan halua panna rahaa kunnossapitoon, koska riita. Ja kohta se on arvoton.

   Poista
 4. Mulla jäi sitten aamulla kommentoimatta, kun huomasin olevani myöhässä. Ja nyt en sitten saa ajatustakaan mitä meinasin silloin sanoa... ei siis mitään järkeä tässäkään taas.

  Kai karahdin karaan... tuli mieleen ex-kotipitäjän koskessa elävät karat. Ja sitten olinkin jo myöhästyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keski-Suomessa mieki oon ekat karat elämässäni nähny.

   Poista