perjantai 12. helmikuuta 2016

Talvi?

 Eilen oli vielä kevät, tänäaamuna oli talvi. Oikein piti ruveta lumitöihin, että pääsi autolla pois pihasta. Vielä vois tehdä lumiukon, ennenkuin taas lumet sulaa pois. Tai edes sen lyhdyn, kun jäälyhty kerran suli pois.
Lumitöiden jälkeen kun olin lasta kyytimässä, oli pudonnu vaahterasta oksa tuohon pihatielle. Sitä ihmetellessäni kuului rutinaa, semmosta ääntä että kohta tuleekin isompi oksa alas, ja pinkaisin äkkiä puun alta pois... onneksi se kuitenkin oli ilmeisesti tuolla ojan reunalla kasvava raita, joka rojautti osan itsestään sinne ojaan.

Täytyy keväällä vähän siivota sitäkin. Raidat ei oikein tahdo jaksaa, lahoavat nuorena.

Kyllähän Ilmatieteen laitos tykkylumen vaaroista etelään varoittelikin. Valaisevat kauniisti kyllä lumet puiden oksilla - tai eivät valaise, mutta muuttavat maiseman vähemmän pimeäksi - vaikka ovatkin sitten kohtalokkaita painonsa takia. 

Viime yönä näinkin unta leipomisesta, ja se oli katastrofi. Eipä tee mieli leipoa tänään(kään). Unessa oli myös kivisellä aukiolla maassa ikkuna, joka oli parsinavetan kattoikkuna. Hassua. Siellä "kellarissa" oli navetta.

Tällä ja ens viikolla eduskunnassa viimein käsitellään niitä liitännäislakeja, jotka pitää muuttaa kun parisuhdelaki muuttuu. Ja voi jestas tiettyjä piirejä, kun ne todella luulee, että kun ne panee hanttiin, niin se laki kumoutuu! Tai että kun vastustetaan liitännäislakien muutosta, niin se on sitten hieno ja oikea homma? Ei, niillä ei ole muuta agendaa kuin se, että homot ei saa päästä naimisiin. Näkeehän sen tästä uutisestakin. Kun seurasi tuota keskustelua, niin siellä tuhlattiin aikaa niiden samojen fraasien esittämiseen kuin aikanaan parisuhdelakia hyväksyttäessä - aivan kuin kyseessä oliskin itse lain voimaantulo, vaikka se on jo ajat sitten hyväksytty. Täältä voi lukea kaiken; Oinosen fantasiat koirien kanssa olemisesta, esitykset moniaviosta, sukulaisten kanssa naimisesta sun muusta, mitkä vain aina pyöritetään, kun asia on pöydällä. Kannattaa vilkaista, mitä ne kansan valitsemat edustajat siellä keskenään rupattelee...

IMO ihan hyvin voisivat hyväksyä sen moniavioisuudenkin, onhan monilla ihmisillä jo nyt "luvallisia" sivusuhteita ja lapsiakin monen eri partnerin kanssa, elääpä jotkut jo nyt moniavioisesti. Mitä sitä aikuisten ihmisten suhteita määräilemään, jos vain kaikki osapuolet on myötämielisiä eikä ketään pakoteta vastentahtoisesti. Mitä tulee sisarusliittoihin, niin kunhan eivät lapsia tee. Se vaara on kyllä olemassa jo muutoinkin, koska kaikki eivät tiedä omia oikeita vanhempiaan; adoptoidut, lainasiittiöillä/munasoluilla tehdyt, syrjähypyn tulokset. Äidin nyt monissa tapauksissa, mutta isä ei ole varma kuin testattuna. No joillakin kyllä näkee sukulaisuuden jo naamasta :) 

Mutta kyllä taas loppui Doc Martin liian lyhyeen. Onhan Poirotitkin kivoja, mutta ne on kyllä aikalailla nähty...

8 kommenttia:

 1. Vähän suututti kun näyttivät joka ilta uuden jakson Doc Martinia... olisi se kestänyt pitemmänkin aikaa näyttä useampana viikkona. Mutta kaikki on saatava heti ja homma tuntuu sitten juosten kustulta.

  Hauska mielikuva tuli sinusta pinkaisemassa.... ei ollenkaan sellainen 'otti jalat alleen' vaan että ne jalat olivat hetken ilmassa... no minun mielenterveys on ollut minunkin huolenani varsinkin viime päivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olishan ne voinu näyttää sen vähän hitaammin...

   Poista
 2. Täällä oli samanlainen aamu. Ja matkalla kauppaan katselin kauniita lumisia puita, kauankohan kestää tämä talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänhetkisen ennusteen mukaan ehkä viikon. Ehkä ei.

   Poista
 3. Missä lumiukon kuva?

  VastaaPoista
 4. Autoa sai kyllä kaivella tänä aamuna pitkään ja hartaasti täälläkin...

  Hmm, lumiukko. Ehkä huomenna kuopuksen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekään en ollu pannu sitä peittoa auton päälle, kun se oli niin märkä... mutta miehän putsaan auton aina porrasharjalla, käy aika nopeesti :)
   Tänne ainakin on luvattu huomiseksi jo pakkasta. Tosin niin vähän, että saattaahan tuota lumipallojakin saada aikaiseksi.

   Poista