torstai 11. helmikuuta 2016

Sää


Nämä tulppaanit tuli mun mukaan puoliväkisin... oli Lidlissä kaupan, ei ollu hintalappua, ja mie vain nostin tuon kimpun ja näytin sitä miehelle, että kato miten erikoisen sieviä tulppaaneja, ja samassa myyjä ottikin ne ämpärit, joissa tulppaanit ja muut leikkokukat oli, ja vei ne pois. Koska mulla ei enää ollu mitään paikkaa, mihin olisin kukkaset laittanu - enhän toki voinu niitä jättää kuivumaankaan mihinkään - niin laitoin kimpun hedelmäpussiin ja ostin pois. Nyt voi melkeen sanoa, että oli PAKKO ostaa :) ne on tuollaisia leveämpikärkisiä jotenkin nuo kukat, kun yleensä tulppaanin kukka on ylhäältä kapea, semmonen pisaranmuotoista lähentelevä.

On tässä toivoskeltu, että kun kerran lämpimiä kelejä pitelee, niin olis sen verran lämmin sitten, että sulais nuo jääpolanteet pois... mutta ei taida olla toivoa:
Lisää vain lunta ja räntää. Autolla on silti ajettava, ei voi linnoittautua sisään pyryä katteleen. Tänään, ennenkuin lähdin tyttöä viemään kouluun, käytin koiria vähän kävelemässä, kun eivät taas pariin sadepäivään oo pihaa pidemmällä liikkuneet. Katoin, että ei sada paljon, mutta puin koirille kuitenkin ensin ohuet villapaidat ja sitten kurahaalarit, ja itelle semmoset toppavaatteet, jotka jouti tarvittaessa vähän kastumaan. Oli ihan hirvee vesiräntäsade sitten, kun lähdettiin! Koiratkin katto mua vähän niinku että oletsä tosissas, pitääkö nyt oikein niinkuin kävelläkin jonnekin...

Säästä puheenollen, katselin vähän matkoja, mitä meiltä on virallisille säähavaintoasemille, ja lähin on linnuntietä yli 20 kilometrin päässä, harjun ja vedenjakajan toisella puolen, eli säät ei todellakaan ole samanlaisia monestikaan, kun harju - saatika vedenjakaja - ohjailee ilmavirtoja. Tällä puolen lähin on 35 kilsan päässä. Meillä on Ilmatieteenlaitoksen säähavaintopaikoista esim. Rantiksen kanssa yksi yhteinen, vaikka Rantis asunee (linnuntietä) noin sadan kilometrin päässä täältä. Että ei se ihme ole, että joskus väitetään että lunta ei ole, vaikka meillä olis kuinka, tai että on 5 astetta pakkasta, kun meillä on 10 tai jotain muuta vastaavaa.

No, koirat oli märkiä muualta paitsi haalarin sisältä, tässä kuvassa ne on jo kuivunu ja saanu kuivaa vaatettakin ylle ja menny tuolille päällekkäin olemaan. Tällä hetkellä, kun tätä kirjoitan, ne on lämmittimen edessä. Ei päällekkäin, mutta ihan toisissaan kiinni kuitenkin.

13 kommenttia:

 1. Aivan samaa se tälläkin satoja kilsoja pohjoiseen luvannut. Ja ei ihan heti voi toivoa saavansa maata sulaksikaan kun lunta oli kuitenkin monta kymmmentä senttiä. Eli sitä hemmetin jäätä ja liukastelua jota viime vuonna oli hermoille käyvän paljon.

  Olen luonut kahden kenkäparin taktiikan asioille mennessä. Yksi pari on autossa ja ne vedän jalkaan ennen kauppaan menoa ja kotipihalla mennään nastakengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä taktiikka. Itse olen suunnitellut kumppareita ja kumirenksullisia nastoja.

   Poista
 2. Olen huomannut, että teillä on usein erilainen sää kuin täällä, vaikka tosiaan noinkin lähellä linnuntietä asutaan. Koska ostetaan helikopteri ja aletaan kyläillä? Maantietä on paljon pitempi matka.

  Kauniit tulppaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, googlemapsin mukaan jos julkisilla lähtis teille nyt, niin viis tuntia kakstoista minuuttia menis :)
   Helikopteri olis NIIIN kätevä!

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Mä toivoisin kans, että tiet sulais vähän inhimillisempään kuntoon. Kuin perunapeltoa ajais, saa pelätä renkaiden ja vaikka minkä puolesta.

  Upean väriset pakkotulppaanit teille muutti ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kauniit kukkaset. Mielelläni otin ne meille, vaikka ei nyt ollutkaan tarkoitus ostaa kukkia. Ystävänpäiväkukat vähän etukäteen?

   Poista
 4. Ihanat tulppaanit, kukintokin näyttää pitemmältä tuossa mallissa. Ulkoilut on jääny kurjan kelin vuoksi minimiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä ulkoilu virkistä, kun vettä sataa ja koko ajan saa pelätä että liukastuu...

   Poista
 5. Selkeesti johdatus, noi tulppaanit kuului sulle!
  On tää märkää säätä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johdatusta oli se :)
   Poikkeuksellisia kelejä ollu - tavallista lämpimämpi syksy ja joulukuu, tavallista kylmempi tammikuu ja nyt tämä.

   Poista
 6. Suht samanlaista keliä on luvassa näille selkosille, tosin kylmimmillään näyttäis olevan nollan kantturoissa ja se on sikäli paskamaista että se tietää räntää. Mieluummin vettä vaikka kaatamalla koska se tuo kevättä tullessaan ja sulattais noita jäitä sivuteiltä mutta täytyy lohduttautua sillä että kohta ollaan maaliskuussa ja kaik' on toisin.

  Komiat on tulppaanit ja ostaisin kans mutta kun ne ei tahdo kestää kovin kauaa niin en ole viihtinyt. Tyhmä minä koska ne piristäis tätä harmaata ankeutta ja varmasti vaikuttais positiivisesti mentaalipuoleenkin.

  Muksaa torstaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vesi sentään sulattaa, vaikka ensalkuun kertyykin kyllä kauheiksi lammikoiksi kun maa on vielä roudassa ja viemäritkin taajamissa. Nyt näyttää kyllä tulevan vain lisää sulateltavaa...

   Poista