keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Päivä

Meni jooga ohi, kun olin tiistaissa. Vaikka sentään katsoin eilen Bonesinkin Katsomosta, ja se tulee maanantai-iltana myöhään -en millään olis voinu sitä katsoa, jos olis ollu maanantai. Toisaalta helpommin sujui tyttären kokeessakäyttö, kun ei tarvinnut sumplia joogan kanssa.

Ja mun suunniteltu leipomispäiväkin olis sujunu huonommin. Nyt laitoin eilenillalla nousemaan laittamani pataleivän pataan ja uuniin, tein gluteenittoman pullataikinan pulliksi nousemaan ja ohjeistin kuopuksen (jolla oli kotipäivä) ottamaan padan uunista silloin, kun olin itse hakemassa lukiolaista kotiin ilmeisen kelvokkaasti menneestä ruotsinkokeesta. Samalla hain kuopukselle gefilusmehua, se oksensi pari kertaa yöllä. Oli kuitenkin aamulla ihan pirteä, että en nyt tiedä oliko se tauti vai muu pöpö. Olihan sillä huono olo jo illalla. Tänään sillä on ollu nälkä ja se on syöny yhtä sun toista. Hyvä että syö.

Seuraavaksi pyöritin pellillisen lihapullia paistumaan, tein pizzataikinan nousemaan ja tavalliset - eikun gluteenittomat - pullat sai siirappivesivoitelun ja ruskeaa sokeria päälleen ja pääsi lihapullien jälkeen uuniin. Sitten pizza. Sitten vielä lohkoperunat. Meinasin tehdä tähteeksi jääneestä kaurapuurostakin jotain, mutta jotenkin inspiraatio lopahti. Aloin taas miettiä, että yksin kumminkin joudun syömään kaiken... tulin tyhmä ostaneeksi pizzaankin savukuutioita (kun ne oli halvimpia) ja sehän maistui sitten kuopuksen suussa makkaralle eikä se voinu sitä syödä. Pullista ja leivästä puolet on pakkasessa - tosin lukiolainen tykkäs siitä leivästä, ja mieskin. Ja minä. Sen ohjeen nimi olikin "Mielettömän hyvä pataleipä". Liikaa suolaa mun mielestä, mutta muuten oli kyllä hyvä. Laitoin tuon toisen vinkin mukaan puolet maissijauhoa ja ripauksen kurpitsansiemeniä ja kuorittuja auringonkukansiemeniä. Teen kyllä toistekin! Ihan nimensä veroinen leipä :)  Vaikka kyllä mulla meinas usko loppua, kun piti kumota taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivata... kun se lähes valui pöydältä alas ja nuolijalla kaapimalla sain sitä pidettyä kasassa sen verran, että se sai vähän jauhoja itseensä...

Liikaa suolaa meni lihapulliinkin, mutta kerran niinkin päin. Yleensä mun kaikki teelmät on suolattomia, sitä paitsi perheen mielestä niissä ei ollu liikaa suolaa. Aina sanotaan, että mieluummin liian vähän suolaa kuin liikaa, mutta paha on lihapulliinkaan jälkikäteen suolaa lisätä. Onpa ne aina kauppansa tehneet.

Että olen ihan tyytyväinen siihen, miten sain työvaiheet suunniteltua toistensa lomaan, uuni ei ollut kovinkaan montaa minuuttia tyhjänä. Vaikka ensalkuun kuvittelinkin, että oli tiistai. Ennen pystyi viikonpäivän tarkistamaan puhelimesta, nyt en oo ehtiny etsiä edes kalenteria tuosta uudesta...

Ekan tekstarin kyllä lähetin sillä tänään! Piti kysellä sen työsopimuksen perään, minkä se lomitusihminen lupas jo viikko sitten lähettää mulle, ja yleensä se on tullu tosi nopeasti. Nyt ei oo näkyny, ja työtkin on tehty kohta viikko sitten. 

10 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä ollu ihan mahdottoman reipas ruuanlaittopäivä. Hyvä sinä! Kiva juttu, että pataleipä teki kauppansa. Siitä kun voi tehdä millaisia variaatioita tahansa. Porkkanaraasteellakin tulee hyvä!
  Mullakin on päivät usein sekasin, nää yksittäiset vapaat arkisen sekottaa pään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangistun kaavoihin kyllä helposti, ja jos löytyy hyvä ohje, en heti uskalla muutella sitä :)

   Poista
 2. No, minulta on ihan turha kysyä mikä viikonpäivä. Jännä että lähinnä ajattelenkin onko mentävä töihin ja moneksiko.... muulla ei ole merkitystäkään. Yleensä.

  Pitäisiköhän minunkin... leipoa tuollainen leipä? Ei noita kaikkia ruokia... ei jaksa ei kykene eikähän mulla täällä syöjiäkään ole kuin minä.

  Mutta tiedän tuon tunteen kun joskus menee hommat kotona nappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo leipä oli ainakin, eikä paistamiseenkaan menny paljoa aikaa.

   Poista
 3. Ootpas sä saanut aikaan, vaikka väärässä päivässä olitkin ;-)
  Mulle käy niin usein, kun teen sitä lyhyttä viikkoa. Menee ihan päivät sekaisin.

  Mukavaa torstaita. Onhan tänään torstai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tänään on torstai. Vaikea sanoa, kun lapsetkin on molemmat kotona...

   Poista
 4. Ahkera olet ollu! Kaunis leipä ja maittavakin, kun kaikille kelpas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyvä, että edes joskus ahkeroi, kun enimmäkseen vaan nahjustelee.

   Poista
 5. Paljon saitkin tehtyä syömisiä.

  Olen tehnyt pataleipää ihan omalla ohjeella, mutta vilkaisin tuon ja siitä sain vinkin, että yöksi jo taikina kannattaa laittaa nousemaan. Olen tehnyt aamulla taikinan ja iltapäivällä leivinuunissa paistanut rautapadassa. Mukaan olen heittänyt auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä jo taikinantekovaiheessa ja hyvää sekin on ollut.

  Päivät on välillä tiukasti sekaisin, mutta silti viikot vilisee hirveän nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie yllätyin siitä, että se leipä irtos niin helposti siitä padasta, ilman mitään voiteluja. Ehkä se johtui siitä, että taikina pudotettiin kuumaan pataan?

   Mies just eilen totes, että kauhean nopeasti mennyt vuosi. Tai puolitoista.

   Poista